ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Παρέθεσε γεύμα ο Τούρκος 'πρέσβης' στην εσωκομματική αντιπολίτευση Τατάρ - Προκλήθηκαν σχόλια

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Παρέθεσε γεύμα ο Τούρκος 'πρέσβης' στην εσωκομματική αντιπολίτευση Τατάρ - Προκλήθηκαν σχόλια

Γεύμα σε έξι «βουλευτές» του κόμματος Εθνικής Ενότητας, που θεωρούνται η εσωκομματική αντιπολίτευση του Ερσίν Τατάρ, παράθεσε χθες Παρασκευή (14/08) το μεσημέρι ο Τούρκος «πρέσβης» στα κατεχόμενα, Αλί Μουράτ Μπαστσερί στο «Άσπρο σπίτι», το εστιατόριο του τουρκικού κατοχικού στρατού στην Κερύνεια.

Την είδηση αποκάλυψε η ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί χθες το βράδυ, η Γενί Ντουζέν την επιβεβαίωσε επίσης σήμερα Σάββατο (15/08), και από πηγή της τουρκικής «πρεσβείας». «Μαύρο σημείο στην ιστορία της χώρας» το γεύμα στο «Άσπρο σπίτι», σχολίασε σήμερα με ανάρτησή του ο Μεχμέτ Χαρμαντζί, «δήμαρχος» Λευκωσίας, στέλεχος του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας και στενός συνεργάτης του Μουσταφά Ακιντζί.

Στο γεύμα του Τούρκου «πρέσβη» παρακάθισαν, σύμφωνα με την Κίπρις ποστασί, η «βουλευτής» ΚΕΕ Κερύνειας, Ιζλέμ Γκιυρτσιάγ, ο «βουλευτής» επίσης στην Κερύνεια και πρώην «υπουργός τουρισμού» που «πλήρωσε» την ιστορία με την έλευση του τουρκικού ιδιωτικού τζετ χωρίς τα μέτρα για την πανδημία, Ουνάλ Ουστέλ, η «βουλευτής» Αμμοχώστου, Ρεσμιγιέ Τζιαναλτάι, κόρη του Ντερβίς Έρογλου. Επίσης, ο Σουνάτ Ατούν, «βουλευτής» ΚΕΕ Αμμοχώστου και δύο «βουλευτές» Λευκωσίας που είναι και «υπουργοί», ο Χασάν Τατσόι «υπουργός οικονομίας και ενέργειας» και ο Φαίζ Σουτσιούογλου, «υπουργός εργασίας» που επρόκειτο να ανασχηματιστεί μαζί με τον Ουστέλ, αλλά τελικά παρέμεινε στη θέση του.

Η Κίπρις ποστασία σημειώνει ότι είναι γνωστό πως οι προαναφερόμενοι, αποτελούν την εσωκομματική αντιπολίτευση του Ερσίν Τατάρ στο ΚΕΕ και θεωρείται πως το γεύμα είχε να κάνει με αυτό το στοιχείο, καθώς πρόκειται για ονόματα που μπορούν να παίξουν ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία που συνεχίζεται στα κατεχόμενα.

Η Γενί Ντουζέν υπενθυμίζει ότι πολύ πρόσφατα, με πρόσκληση του Τούρκου Αντιπροέδρου, Φουάτ Οκτάι μετέβησαν στην Άγκυρα οι πρόεδροι τριών κομμάτων, του ΚΕΕ, του ΔΚ και του κόμματος Αναγέννησης, Ερσίν Τατάρ, Φικρί Ατάογλου και Ερχάν Αρικλί. Αυτό, σημειώνει η εφημερίδα προκάλεσε νέους ισχυρισμούς ότι η Τουρκία παρεμβαίνει στις «προεδρικές εκλογές».

Η εφημερίδα Ντεταί αναφέρεται πάντως σήμερα σε δηλώσεις του Ερχάν Αρικλί ο οποίος είπε πως εάν εκλεγεί ο Μουσταφά Ακιντζί στις «προεδρικές εκλογές» θα υπάρξει σοβαρή κρίση στις σχέσεις με την Τουρκία και αυτό ο κόσμος «πρέπει να το ξέρει», λέγοντας ότι μετά το Κραν Μοντάνα ο κ. Ακιντζί δεν έλαβε ποτέ πρόσκληση να επισκεφθεί την Τουρκία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Αρικλί σε δηλώσεις σε τηλεοπτική εκπομπή του «Μπαϊράκ» είπε ότι στην ατζέντα του κυβερνώντος ΑΚΡ στην Τουρκία, είναι οι εκλογές στο ψευδοκράτος. Το ψευδοκράτος, πρόσθεσε, έχει πολύ μεγάλη σημασία για την Τουρκία «γι’ αυτό θα προβεί σε κάποιες ενέργειες». Πρόσθεσε δε ότι η «τδβκ», είναι "χωριστό κράτος" και όλοι πρέπει να σέβονται τη δημοκρατία.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top