ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: 'Μπορούμε να διασφαλίσουμε την φοίτηση με φυσική παρουσία στα Δημοτικά' - Το σενάριο για Λύκεια και Γυμνάσια

ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: 'Μπορούμε να διασφαλίσουμε την φοίτηση με φυσική παρουσία στα Δημοτικά' - Το σενάριο για Λύκεια και Γυμνάσια

Για πλάνο που αφορά φοίτηση με φυσική παρουσία στην δημοτική εκπαίδευση έκανε λόγο ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, με δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας (17/08).

Επιμέλεια: Άντρος Ιωάννου

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο και την εκπομπή 'Πρωινό Δρομολόγιο', ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι στο Υπουργείο Παιδείας υπάρχει πλάνο για φοίτηση με φυσική παρουσία τουλάχιστον στην δημοτική εκπαίδευση, ακόμη και αν υπάρξουν συστάσεις που να επηρεάζουν την φοίτηση γενικότερα. 'Μπορούμε να διασφαλίσουμε, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, την φοίτηση με φυσική παρουσία στα δημοτικά σχολεία' , σχολίασε.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Προδρόμου, 'το Υπουργείο Παιδείας έχει προετοιμάσει τα σχολεία για κανονική φοίτηση, ενώ η στελέχωση έγινε νωρίτερα από άλλες χρονιές'. 

Σημείωσε δε, ότι τα μαθήματα ξεκινούν στις 7 Σεπτεμβρίου και το Υπουργείο είναι έτοιμο για όλα τα πιθανά σενάρια. Την ίδια στιγμή, ανέφερε ότι σε Λύκεια και Γυμνάσια είναι πιθανό να εφαρμοστεί το υβριδικό μοντέλο, δηλαδή φυσική παρουσία στο σχολείο αλλά και αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας ταυτόχρονα. 'Φυσικά όλα εξαρτώνται από τις συστάσεις των επιδημιολόγων', πρόσθεσε.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι ότι είναι η πρώτη χρονιά που θα έχουμε κανονικά τετράμηνα και εξετάσεις τετραμήνων στα λύκεια και τις Τεχνιές Σχολές.

Πέραν τούτου, ο Υπουργός Παιδείας, σημείωσε ότι στις 21 Αυγούστου, όπους θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, θα παρουσιαστούν κάποια αριθμητικά δεδομένα και σενάρια, έτσι ώστε να εκτιμηθεί και το πιθανό κόστος από τις αποφάσεις που θα ληφθούν.

Με την σειρά της, η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Ρέα Παπαγεωργίου, ανέφερε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το τι πρόκειται να συμβεί την νέα σχολική χρονιά, ωστόσο τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί είναι προετοιμασμένοι για όλα τα πιθανά σενάρια.

Πρόσθεσε δε, ότι οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί από το Υπουργείο, θα οδηγηθεί στα συλλογικά όργανα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top