ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Η συντονιστική εταιρεία λεωφορείων κάνει λόγο για σκάνδαλο με την τηλεματική και ζητά απαντήσεις

ΚΥΠΡΟΣ: Η συντονιστική εταιρεία λεωφορείων κάνει λόγο για σκάνδαλο με την τηλεματική και ζητά απαντήσεις

Σε ανακοίνωση προέβη το Γραφείο Τύπου Συντονιστικής Εταιρείας Λεωφορείων Κύπρου σύμφωνα με την οποία κάνει λόγο για 'σκάνδαλο που αφορά την τηλεματική' ενώ αναφέρεται και σε 'διασπάθιση δημόσιου χρήματος'.

Δείτε την ανακοίνωση 

Στο Δελτίο Τύπου ημερ. 4/8/2020, κάναμε εκτενή αναφορά στο τεραστίων διαστάσεων σκάνδαλο που ακούει στο όνομα τηλεματική. 

Το σύστημα δηλαδή με το οποίο ελέγχονται καθημερινά τα δρομολόγια, η εκτέλεση τους, οι εισπράξεις τους και η εύρυθμη γενικά λειτουργία των δημοσίων συγκοινωνιών του νησιού. Είναι το σύστημα με το οποίο ελέγχονται καθημερινά οι εταιρείες-μέλη της συντονιστικής (ΕΜΕΛ, ΟΣΕΑ, ΟΣΥΠΑ, ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΑ) και βάσει του οποίου το υπουργείο αξιολογεί και προχωρά στις πληρωμές.

Είναι επίσης το ίδιο σύστημα, για το οποίο ακύρωσαν τα λεωφορεία Λάρνακας «ΖΗΝΩΝ» επειδή «δεν εγκαταστάθηκε πλήρως» με αποκλειστική όμως ευθύνη του Υπουργείου Μεταφορών, όπως αναγκάσθηκαν να παραδεχτούν και οι λειτουργοί του στο Δικαστήριο.
 
Αναμέναμε τις δύο τελευταίες εβδομάδες την ανταπόκριση του υπουργείου μεταφορών στα παρακάτω κρίσιμα ερωτήματα που θέσαμε στις 4/8/2020 και τα οποία γίνονται πλέον επιτακτικά μετά τις συνεχόμενες καταγγελίες του επιβατικού κοινού που «εξυπηρετείται» από την κοινοπραξία CPT για καθυστερήσεις, ακυρώσεις δρομολογίων και εξαντλητικά ωράρια εργασίας των οδηγών.
 
1. Σε ποια βάση προχωρά/ ή και προχώρησε το υπουργείο μεταφορών στις πληρωμές της κοινοπραξίας CPT για Λευκωσία και Λάρνακα, αφού όπως ισχυρίζεται η τηλεματική παρουσιάζει «προβλήματα»; 2. Πως ελέγχει το αρμόδιο υπουργείο την αποδοτικότητα της κοινοπραξίας αφού η τηλεματική δεν λειτουργεί ως διά μαγείας μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες του επιβατικού κοινού για ακυρώσεις διαδρομών και συνεχείς καθυστερήσεις; 3. Που χάθηκε ο λαλίστατος κος γενικός ελεγκτής να υπερασπιστεί το δημόσιο χρήμα; 4. Με ποια λογική έχετε αφαιρέσει την τηλεματική από αριθμό λεωφορείων της εταιρείας ΕΜΕΛ (Λεμεσού) η οποία συνεχίζει να εκτελεί με επιτυχία τις δημόσιες συγκοινωνίες στην Λεμεσό;
 
Επανερχόμαστε σήμερα γιατί δεν είχαμε καμία ανταπόκριση και απαιτούμε από το υπουργείο μεταφορών ως φορολογούμενοι πολίτες να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα τις καταστάσεις ελέγχου τηλεματικής για όλες τις εταιρείες που εκτελούν δημόσιες συγκοινωνίες. Τις καταστάσεις με βάση τις οποίες ο φορολογούμενος πολίτης μπορεί να διαπιστώσει εάν παρέχεται ποιοτική υπηρεσία χωρίς διασπάθιση δημόσιου χρήματος. Απαιτούμε διαφάνεια εδώ και τώρα και μηδενική ανοχή για όσους δεν μπορούν να εκτελέσουν δημόσιες συγκοινωνίες.
 
Από την πλευρά των εταιρειών-μελών μας είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε σε δημοσιογραφική διάσκεψη τις καταστάσεις και αναφορές από την τηλεματική που μας αφορούν, έτσι ώστε να αποδείξουμε ότι δεν γίνεται διασπάθιση των λεφτών του φορολογούμενου. Προκαλούμε την κοινοπραξία CPT και το υπουργείο μεταφορών να πράξουν το ίδιο, αλλιώς επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες μας για τεράστιο σκάνδαλο και συγκάλυψη.
 
 
 
 
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top