ΔΙΕΘΝΗ

Συνεχίζουν να προκύπτουν διεθνώς νέα κρούσματα κορωνοϊού, επιβάλλονται μέτρα και κανόνες

Συνεχίζουν να προκύπτουν διεθνώς νέα κρούσματα κορωνοϊού, επιβάλλονται μέτρα και κανόνες

Η Ρωσία ανακοίνωσε 4.748 νέα κρούσματα κορωνοϊού, η Γαλλία ανακοίνωσε πάνω από 2.000 νέα κρούσματα, ενώ στην Τουρκία πάνω από 6.000 το σύνολο των νεκρών από τον νέο κορωνοϊό την Τρίτη 18/8.


 
Επιπρόσθετα, στο Λίβανο οι αρχές  επιβάλλουν αυστηρή καραντίνα δύο εβδομάδων και απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα, στη Γερμανία η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε τους Γερμανούς να τηρούν τους κανόνες για τον κορωνοϊό ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν η οικονομία και τα σχολεία.
 
Στην Αυστρία, μειώνεται ολοένα και περισσότερο η μέση ηλικία των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό και βρίσκεται ήδη στα 32,2 χρόνια, ενώ στην Ιταλία, τριάντα πέντε ετών, ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών με κορωνοϊό στην Ιταλία, τις τελευταίες ημέρες.
 
Ρωσία
 
Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 4.748 κρούσματα κορωνοϊού, ο συνολικός αριθμός των οποίων έχει φθάσει τις 932.493.
 
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 132 θάνατοι, ενώ ο συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή της πανδημίας 15.872 άνθρωποι. 
 
Τουρκία
 
Το σύνολο των θανάτων στην Τουρκία από τον νέο κορωνοϊό αυξήθηκε κατά 20 σήμερα και ανέρχεται πλέον σε 6.016, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, ενώ το σύνολο των καταγεγραμμένων κρουσμάτων Covid-19 ανήλθε σε 251.805.
 
Βάσει των στοιχείων, 1.263 νέα κρούσματα καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, ένας αριθμός αυξημένος από τα 1.233 μία ημέρα πριν.
 
Γαλλία

Το Υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε σήμερα 2.238 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19.

Τη Δευτέρα, μια ημέρα κατά την οποία ο αριθμός των κρουσμάτων καταγράφει συνήθως μεγάλη πτώση, το Υπουργείο ανακοίνωσε 493 νέα κρούσματα, αφού είχε καταγράψει περισσότερες από 3000 μολύνσεις και το Σάββατο και την Κυριακή.
 
Λίβανος
 
Το Υπουργείο Εσωτερικών του Λιβάνου έδωσε εντολή σήμερα σε όλες τις επιχειρήσεις της χώρας να κλείσουν για δύο εβδομάδες και επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, αρχής γενομένης από την Παρασκευή, μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στη χώρα.
 
Με τη σημερινή απόφαση, θα επιτρέπεται να συνεχιστεί ο καθαρισμός των συντριμμιών, να γίνονται επισκευές και να μοιράζεται βοήθεια στις συνοικίες που ισοπεδώθηκαν από την έκρηξη της 4ης Αυγούστου στη Βηρυτό. Το διεθνές αεροδρόμιο θα παραμείνει ανοιχτό όμως οι ταξιδιώτες θα πρέπει να υποβάλλονται σε μοριακό τεστ πριν επιβιβαστούν σε αεροσκάφη.
 
Τα κρούσματα σε καθημερινή βάση τις τελευταίες ημέρες ξεπερνούν τα 400.
 
Συνολικά, από τον Φεβρουάριο, έχουν καταγραφεί 9.337 μολύνσεις και 105 θάνατοι στη χώρα.
 
Εν μέσω της βαθιάς οικονομικής κρίσης, ο Λίβανος έδινε μάχη να περιορίσει την εξάπλωση της ασθένειας πριν από τη φονική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού που σκότωσε 178 ανθρώπους και οδήγησε στην παραίτηση της Κυβέρνησης. Από την έκρηξη υπέστησαν ζημιές πολλά νοσοκομεία και τα υπόλοιπα κατακλύστηκαν από τους 6.000 τραυματίες. Σχεδόν τα μισά από τα 55 ιατρικά κέντρα σε όλη την πρωτεύουσα έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.
 
Κατά τη διάρκεια της καραντίνας θα παραμείνουν κλειστές όλες οι αγορές, τα εμπορικά κέντρα, τα γυμναστήρια και οι πισίνες, μεταξύ άλλων. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 6 το πρωί και από αυτήν θα εξαιρούνται μόνο οι εργαζόμενοι στον ιατρικό τομέα και την παραγωγή τροφίμων, ο στρατός, οι διπλωμάτες και οι δημοσιογράφοι.
 
Γερμανία
 
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε σήμερα τους Γερμανούς να επιμείνουν στους κανόνες που αποσκοπούν στον έλεγχο του κορωνοϊού, όπως η χρήση μάσκας, ώστε τα σχολεία να παραμείνουν ανοικτά και η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης να συνεχίσει την ανάκαμψή της από το lockdown.
 
Η αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης τις τελευταίες εβδομάδες έχει προκαλέσει συναγερμό σε ορισμένους ιολόγους και πολιτικούς στη Γερμανία και η Μέρκελ κατέστησε σαφές ότι τώρα δεν είναι η ώρα για χαλάρωση.
 
"Τα καλά νέα είναι ότι αν επιμείνουμε με τους κανόνες, ένα μεγάλο μέρος της δημόσιας ζωής είναι δυνατό", είπε η Μέρκελ στη διάρκεια ενός ταξιδιού στο δυτικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.
 
"Αν οι αριθμοί μειωθούν μπορούμε να ανοίξουμε περισσότερο. Αν δεν μειωθούν, ή αν αυξηθούν, πρέπει να ρωτήσουμε τι χρειάζεται και σε κάθε περίπτωση μια περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων δεν μπορεί να συμβεί τώρα", είπε.
 
Η Γερμανία κατάφερε να κρατήσει σχετικά χαμηλά τον αριθμό των κρουσμάτων μόλυνσης από το νέο κορωνοϊό σε σχέση με γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών που ανακοινώθηκε σήμερα αυξήθηκε κατά 1.390 φθάνοντας τα 225.404, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.
 
Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων από την Covid-19 είναι 9.236.
 
Χαιρετίζοντας τους αυστηρότερους ελέγχους για τη χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους και καταστήματα, είπε πως οι επισκέπτες που επιστρέφουν από περιοχές κινδύνου πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ ή να μπαίνουν σε καραντίνα.
 
"Δεν είναι ένας προαιρετικός κανόνας -- είναι υποχρεωτικό", είπε.
 
Αποδίδοντας την αύξηση των μολύνσεων στη μεγαλύτερη κινητικότητα και στις περισσότερες επαφές μεταξύ των ανθρώπων, ειδικά στις μεγάλες συγκεντρώσεις που έχουν προκαλέσει τοπικά ξεσπάσματα, κατέστησε σαφές ότι θέλει να συνεχίσει να λειτουργεί η οικονομία.
 
"Για εμάς, οι προτεραιότητες είναι πρώτον, να συνεχίσει να λειτουργεί όσο πιο πολύ γίνεται η οικονομική ζωή και να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας -- αυτός είναι ο λόγος που έχουμε προγράμματα στήριξης και δεύτερον, να καταστήσουμε δυνατή τη λειτουργία των σχολείων  και των νηπιαγωγείων".
 
Αυστρία
 
Η μέση ηλικία εκείνων που έχουν προσβληθεί στην Αυστρία από το νέο κορωνοϊό φαίνεται ότι μειώνεται ολοένα και περισσότερο, με τον Αυστριακό Υπουργό Υγείας Ρούντολφ `Ανσομπερ να προειδοποιεί  σήμερα ότι βρίσκεται αυτή την στιγμή στα 32,2 χρόνια, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε προσδιοριστεί στα 33,7 χρόνια. 
      
"Ως εκ τούτου, η επείγουσα έκκληση μου, ειδικά στους νέους: αναλάβετε την ευθύνη, προσέξτε και ακολουθήστε με συνέπεια τα βασικά μέτρα όπως η υγιεινή, οι κανονισμοί απόστασης και, όπου είναι απαραίτητο, η προστασία με μάσκα από το στόμα και τη μύτη, καθώς, μόνον τότε θα μπορέσουμε να περάσουμε τους επόμενους μήνες με ασφάλεια", ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος. 

Στο μεταξύ, μέσα στο τελευταίο εικοσιτετράωρο  καταγράφηκε και πάλι  ένας υψηλός αριθμός  νέων κρουσμάτων, τα οποία  ανήλθαν σε 290, και, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας στη Βιέννη, σήμερα στις 18.00 τοπική ώρα (19.00 ώρα Κύπρου) ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην Αυστρία ανέρχονταν σε 2.230,  συνολικά 116 άνθρωποι  νοσηλεύονται σε νοσοκομείο και από αυτούς οι 19  βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. 

Συνολικά έχουν καταγραφεί στη χώρα 23.884  επιβεβαιωμένα κρούσματα νέου κορωνοϊού, 20.890 άνθρωποι έχουν αποθεραπευθεί, οι θάνατοι έχουν φτάσει τους 721 και έχουν διενεργηθεί 1.037.888  διαγνωστικά τεστ.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες σημειώθηκε απότομη αύξηση των λοιμώξεων μεταξύ εκείνων που επιστρέφουν από την Κροατία  και, ενώ πριν από τρεις εβδομάδες  μόνον εννέα κρούσματα είχαν εκεί την προέλευσή τους, την προηγούμενη εβδομάδα ο αριθμός αυτός ήταν 39, έχοντας αυξηθεί  δραματικά σε 190 την περασμένη εβδομάδα.
 
Ιταλία
 
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των ιταλικών αρχών, ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών στους οποίους διαγνώσθηκε η Covid -19 την τελευταία εβδομάδα, μειώθηκε στα τριάντα πέντε χρόνια.
 
Στο μεταξύ, τα κρούσματα του τελευταίου εικοσιτετράωρου είναι τετρακόσια τρία, ενώ χθες ο αριθμός τους είχε περιοριστεί στα τριακόσια είκοσι. Η αύξηση, όμως, οφείλεται και στο ότι διενεργήθηκαν περισσότερα τεστ σε σχέση με την χθεσινή ημέρα. Πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους τις τελευταίες είκοσι τέσσερις ώρες. 
 
Στο δε αρχιπέλαγος "Λα Μανταλένα" της Σαρδηνίας, υπάλληλος τουριστικής επιχείρησης προέκυψε θετικός στον ιό. Πραγματοποιήθηκαν αμέσως τεστ σε τετρακόσιους εβδομήντα τουρίστες, οι οποίοι, μέχρι να ανακοινωθεί το αποτέλεσμα, δεν μπορούν να αναχωρήσουν από το νησί. Δυο παραθεριστές προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε αεροσκάφος, στο τοπικό αεροδρόμιο, αλλά οι αρχές τους εντόπισαν και τους ανάγκασαν να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο τους, σε προληπτική απομόνωση. 
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top