ΤΟΥΡΚΙΑ: Νέα επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας εναντίον του ΡΚΚ

ΤΟΥΡΚΙΑ: Νέα επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας εναντίον του ΡΚΚ

Nέα «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» με την ονομασία «Κεραυνός 6» στην ανατολική επαρχία Μπίνγκολ με 700 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας και στρατιωτικά οχήματα, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, ενώ ήδη το βίντεο με τη μεταφορά της δύναμης αυτής μεταδίδεται από όλα τα τουρκικά ΜΜΕ.

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας δήλωσε την Τετάρτη (19/08) ότι η επιχείρηση έχει στόχο να «εξουδετερώσει» μαχητές του ΡΚΚ, το οποίο χαρακτήρισε τρομοκρατική οργάνωση, παροτρύνοντας, επίσης, αν εξουδετερώσουν «όσους καταφεύγουν στην περιοχή».
 
Στην επιχείρηση «Κεραυνός 6» λαμβάνουν μέρος, σύμφωνα με τον κ. Σοϊλού, 700 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων ανδρών από τις Ειδικές Επιχειρήσεις της Χωροφυλακής, της αστυνομίας και των φρουρών ασφαλείας, πρόσθεσε.
 
Στις 12 Αυγούστου είχε πραγματοποιηθεί η επιχείρηση «Κεραυνός 5» και πάλι εναντίον του ΡΚΚ στην ίδια περιοχή όπου τουλάχιστον 22 Κούρδοι μαχητές είχαν  σκοτωθεί, 31 σπήλαια, καταφύγια και αποθήκες καταστράφηκαν, καθώς και μια μεγάλη ποσότητα όπλων και πυρομαχικών και άλλες προμήθειες κατασχέθηκαν.
 
Στο μεταξύ, οι δυνάμεις ασφαλείας στην Τουρκία προχώρησαν χθες σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις στην Άγκυρα, τη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη, εναντίον μελών της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν, προβαίνοντας σε δεκάδες συλλήψεις.
 
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού, Τούρκοι εισαγγελείς εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης χθες, Τρίτη για 141 υπόπτους, συμπεριλαμβανομένων ενεργών στρατιωτών για φερόμενους δεσμούς τους με την οργάνωση (FETO).

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Από τις βασικές προτεραιότητες της Προεδρίας μας είναι να φέρουμε την ΕΕ πιο κοντά στην Αίγυπτο»

ΠτΔ: «Από τις βασικές προτεραιότητες της Προεδρίας μας είναι να φέρουμε την ΕΕ πιο κοντά στην Αίγυπτο»

Στη στενή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα σε Κύπρο και Αίγυπτο αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος δέχθηκε, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Υπουργό Πετρελαίου της Αιγύπτου κ. Karim Badawi, ο οποίος βρίσκεται στη Λευκωσία για να παραστεί στην τελετή έναρξης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE