Τουλάχιστον 45 πρόσφυγες και μετανάστες νεκροί σε ναυάγιο στα ανοικτά της Λιβύης

Τουλάχιστον 45 πρόσφυγες και μετανάστες νεκροί σε ναυάγιο στα ανοικτά της Λιβύης

Τουλάχιστον 45 πρόσφυγες και μετανάστες πέθαναν αυτήν την εβδομάδα στα ανοικτά της Λιβύης στο πλέον πολύνεκρο ναυάγιο του έτους, έγινε σήμερα γνωστό από τα Ηνωμένα Εθνη στη Γενεύη.

Η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης αναφέρουν, σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσαν από κοινού ότι οι 37 επιζώντες που διασώθηκαν από ψαράδες περιέγραψαν πως τουλάχιστον 45 άλλοι συνταξιδιώτες τους πέθαναν όταν η μηχανή της βάρκας τους εξερράγη στα ανοικτά της Ζουάρα (Λιβύη).

 

 ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αντίστροφη μέτρηση για την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Αντίστροφη μέτρηση για την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Αποφασισμένος να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για επίλυση του Κυπριακού πριν από τη λήξη της θητείας του εμφανίζεται ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Όπως είχε δηλώσει τον περασμένο Μάρτιο, δεν είναι ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος, αλλά αποφασισμένος να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να επιτευχθεί λύση.