Προκαλεί ο Ντονμέζ: ΄Η Ελλάδα δεν μπόρεσε να δείξει την παρουσία της στο πεδίο - Κρύβεται πίσω από την Ε.Ε'

Προκαλεί ο Ντονμέζ: ΄Η Ελλάδα δεν μπόρεσε να δείξει την παρουσία της στο πεδίο - Κρύβεται πίσω από την Ε.Ε'

«Δεν εποφθαλμιούμε τα δικαιώματα και τις περιουσίες κανενός. Παρακαλώ, κανείς να μην εποφθαλμιά τις δικές μας ζώνες αρμοδιότητας», δήλωσε την Πέμπτη (20/08) ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού, ο κ. Ντονμέζ απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις ανακοινώσεις στις οποίες αναμένεται να προβεί αύριο ο Τούρκος Πρόεδρος, δηλώνοντας ότι κι αυτός περιμένει να ακούσει, όπως όλοι.

«Επειδή η Ελλάδα τελευταίως δεν μπόρεσε να δείξει την παρουσία της στο πεδίο, προσπαθεί να δικαιολογήσει τον εαυτό της κρυμμένη πίσω από ορισμένες εξωτερικές δυνάμεις όπως είναι η Ε.Ε., αλλά το δηλώνω ανοικτά και ξεκάθαρα ότι έχουμε δίκαιο σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο των Ηνωμένων Εθνών», ανάφερε.
 
Για τον όρο της υφαλοκρηπίδας στο διεθνές δίκαιο, ο κ. Ντονμέζ δήλωσε ότι οι χώρες που έχουν απέναντι ακτές, μπορούν να συναντηθούν και να προβούν σε κοινές συμφωνίες διαμοιρασμού.
 
Υπενθυμίζοντας ότι μια τέτοια συμφωνία έγινε με την Λιβύη, πρόσθεσε ότι έχουν κάνει "συμφωνία" με το ψευδοκράτος όσον αφορά τον "βορρά" της Κύπρου. «Ανακηρύξαμε τη δική μας υφαλοκρηπίδα στα Ηνωμένα Έθνη το 2012 και την περιοχή στην οποία  δραστηριοποιείται το Ορούτς Ρέις στα δυτικά του νησιού. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε ασταμάτητα τις δραστηριότητες μας», είπε.
 
Επαναλαμβάνοντας ότι η Τουρκία είναι ανοιχτή για διάλογο, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι εάν η Ελλάδα το επιθυμεί, «μπορεί να έλθει και να διαπραγματευτούμε αυτά τα θέματα». Η Ελλάδα προσπαθεί να παρουσιάσει το Καστελόριζο ως ηπειρωτικό έδαφος με δική του υφαλοκρηπίδα, ενώ είναι 580 χιλιόμετρα μακριά από την ηπειρωτική Ελλάδα και μόνο δύο χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές της Τουρκίας, υποστήριξε.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν το 2028: Τα νέα πρόσωπα, οι πολιτικές ισορροπίες και τα μηνύματα Χριστοδουλίδη - Βίντεο

Ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν το 2028: Τα νέα πρόσωπα, οι πολιτικές ισορροπίες και τα μηνύματα Χριστοδουλίδη - Βίντεο

Έπειτα από εβδομάδες έντονης φημολογίας και διαρροών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προχώρησε στον πολυαναμενόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, ο οποίος , εκτός απροόπτου, εκτιμάται ότι θα είναι και ο τελευταίος πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2028. Οι αλλαγές ήταν περιορισμένες, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, βάζοντας τέλος στα σενάρια που κυκλοφορούσαν ήδη από την προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών.

BEST OF TOTHEMAONLINE