ΑΘΗΝΑ: 'Η παράταση της Navtex δείχνει ότι η Τουρκία επικαλείται προσχηματικά τον διάλογο'

ΑΘΗΝΑ: 'Η παράταση της Navtex δείχνει ότι η Τουρκία επικαλείται προσχηματικά τον διάλογο'

Οι αναφορές της Τουρκίας σε διάλογο είναι εντελώς προσχηματικές, σημείωναν το βράδυ της Κυριακής πηγές της ελληνικής κυβέρνησης, σχολιάζοντας την ανανέωση της τουρκικής NAVTEX έως τις 27 Αυγούστου.

«Η Τουρκία με τη συνέχιση της προκλητικής συμπεριφοράς της το μόνο που κάνει είναι να δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι η αναφορά στο διεθνές δίκαιο και στον διάλογο είναι καθαρά προσχηματική. Με τη συμπεριφορά αυτή το μόνο που καταφέρνει είναι αρνητικές συνέπειες για την ίδια», τονίζουν πηγές της ελληνικής κυβέρνησης.

Παράλληλα, στην Αθήνα φτάνει την Τρίτη ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογο του, Νίκο Δένδια. Αμέσως μετά θα μεταβεί στην Άγκυρα όπου θα έχει συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Η επίσκεψη Μάας σε Αθήνα και Άγκυρα θεωρείται ότι εντάσσεται σε μια προσπάθεια του Βερολίνου για έναρξη διαλόγου το αμέσως επόμενο διάστημα ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει, πάντως, ότι αναγνωρίζει μόνο της οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας ως μία εκκρεμότητα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η εβδομάδα που συγκλόνισε την Κύπρο - Τραγωδία, πολύκροτες δίκες και διπλωματικές εξελίξεις

Η εβδομάδα που συγκλόνισε την Κύπρο - Τραγωδία, πολύκροτες δίκες και διπλωματικές εξελίξεις

Η εβδομάδα που ολοκληρώνεται άφησε έντονο το αποτύπωμά της στην κυπριακή επικαιρότητα, με υποθέσεις που προκάλεσαν συγκίνηση, πολιτικές εξελίξεις που επαναφέρουν το Κυπριακό στο προσκήνιο και σημαντικές δικαστικές αποφάσεις που αναμένεται να απασχολήσουν για μεγάλο διάστημα τη δημόσια συζήτηση.

BEST OF TOTHEMAONLINE