ΑΚΚΙΝΤΖΙ: Ευχές στην Τουρκία για το κοίτασμα στην Μαύρη Θάλασσα - 'Δίκαιος διαμοιρασμός στην Μεσόγειο'

ΑΚΚΙΝΤΖΙ: Ευχές στην Τουρκία για το κοίτασμα στην Μαύρη Θάλασσα - 'Δίκαιος διαμοιρασμός στην Μεσόγειο'

«Καλορίζικο» το κοίτασμα που ανακαλύφθηκε στην Μαύρη Θάλασσα, ευχήθηκε στην Τουρκία, ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, με ανάρτησή του στα ΜΚΔ χθες, Κυριακή (23/08).

Το να γίνει η Τουρκία μια ακόμη πιο πλούσια χώρα, είναι κάτι που μας κάνει και μας ευτυχισμένους και είναι σημαντικό ότι η Τουρκία βρήκε αυτόν τον πλούτο μόνο με τις δικές της δυνάμεις, πρόσθεσε.

«Ευχή μας είναι και ο πλούτος του φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο να μπορέσει να διαμοιραστεί με δίκαιο τρόπο στο πλαίσιο ενός διαλόγου και διαπραγματεύσεων και να σταματήσει άμεσα να είναι ένα θέμα – πεδίο εντάσεων».

Το σωστό, συνέχισε ο κ. Ακιντζί, είναι ο πλούτος να διαμοιράζεται μέσω συνεργασίας. «Η επίλυση του Κυπριακού θα συμβάλλει τα μέγιστα στην σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο και την ενεργειακή συνεργασία». Θα ωφελήσει την «χώρα» μας και όλους τους παράγοντες στην περιοχή, κατέληξε.

Aπό ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν καθορίστηκε νέα συνάντηση με Τατάρ - «Δεν ήταν η έκβαση που ανέμενα. Η προσέγγιση του σιγά σιγά δεν λειτουργεί για το Κυπριακό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν καθορίστηκε νέα συνάντηση με Τατάρ - «Δεν ήταν η έκβαση που ανέμενα. Η προσέγγιση του σιγά σιγά δεν λειτουργεί για το Κυπριακό»

Συμφωνία για τα θέματα αποκατάστασης κοιμητηρίων και κάποια πρόοδος για τα θέματα περιβάλλοντος επιτεύχθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Ερσίν Τατάρ, με τον κ. Τατάρ, ωστόσο, να αρνείται να προχωρήσει σε θέματα που αφορούν τα οδοφράγματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE