ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γενί Σαφάκ: Η Τουρκία φτιάχνει βάση στα κατεχόμενα για τα γεωτρύπανά της

Γενί Σαφάκ: Η Τουρκία φτιάχνει βάση στα κατεχόμενα για τα γεωτρύπανά της

Σε σχεδιασμούς για δημιουργία στρατιωτικής βάσης σε λιμάνι στα κατεχόμενα για εξυπηρέτηση των πλοίων αλλά και των παράνομων δραστηριοτήτων με τα γεωτρύπανα της, προχωρεί η Τουρκία σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ.

'Λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις στη Λιβύη, οι ανάγκες για το τουρκικό πολεμικό ναυτικό αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο στην ανατολική Μεσόγειο', αναφέρει χαρακτηριστικά το εν λόγω δημοσίευμα.

Πέραν τούτου, σύμφωνα με την Γενί Σαφάκ, η Τουρκία μελετά δύο επιλογές για την εγκαθίδρυση της ναυτικής βάσης που θα γίνει είτε στην Αμμόχωστο, είτε στο Τρίκωμο.

Ταυτόχρονα, αναφέρεται ότι μόλις γίνει η επιλογή, θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για κατασκευή της βάσης έτσι ώστε να εξυπηρετηθεί το Γιαβούζ που πραγματοποιεί ήδη γεωτρήσεις, αλλά και τα υπόλοιπα πλοία της Τουρκίας.

Την ίδια στιγμή, στο δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, η έντονη παρουσία ξένων δυνάμεων στην περιοχή, όπως των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της Γαλλίας και οι προσπάθειές τους να αποκτήσουν στρατιωτικές βάσεις στην Κύπρο ήταν η αιτία για την Τουρκία να κινητοποιηθεί ακόμη περισσότερο για την δημιουργία ναυτικής βάσης.

Πληροφορίες από: hellasjournal.com

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top