Σεισμική δόνηση 6 βαθμών ρίχτερ στην Κόστα Ρίκα

Σεισμική δόνηση 6 βαθμών ρίχτερ στην Κόστα Ρίκα

Σεισμική δόνηση 6 βαθμών σημειώθηκε στην Κόστα Ρίκα, στη δυτική ακτή της χώρας, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS).

Πάντως κατά τις πρώτες πληροφορίες δεν έχουν αναφερθεί θύματα ούτε υλικές ζημιές, αν και ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός στην πρωτεύουσα Σαν Χοσέ.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε σε βάθος 27 χιλιομέτρων κοντά στην παραθαλάσσια πόλη Χάκο. Ταρακουνήθηκαν κτίρια στην πρωτεύουσα, που απέχει περίπου 66 χιλιόμετρα.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) εκτίμησε λίγο νωρίτερα ότι ο σεισμός ήταν ισχύος 5,5 βαθμών και ότι το εστιακό βάθος ήταν 15 χιλιόμετρα.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Στο πλευρό της Ιταλίας η Κύπρος, οι σκέψεις μας είναι με όσους επηρεάστηκαν»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Στο πλευρό της Ιταλίας η Κύπρος, οι σκέψεις μας είναι με όσους επηρεάστηκαν»

Η Κύπρος στέκεται στο πλευρό της Ιταλίας, με φιλία και αλληλεγγύη, υπό το φως του σοβαρού περιστατικού στη Μόντενα, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.