ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Πρόγραμμα ύψους 500.000 ευρώ για τη στήριξη της εκτροφής χοίρων στην Κύπρο

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Πρόγραμμα ύψους 500.000 ευρώ για τη στήριξη της εκτροφής χοίρων στην Κύπρο

Η Κομισιόν ανακοίνωσε την Τετάρτη (26/08) ότι ενέκρινε ένα κυπριακό πρόγραμμα ύψους 500.000 ευρώ για τη στήριξη του τομέα των χοίρων στο πλαίσιο της επιδημίας του κορωνοϊού, βάσει του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων. Σύμφωνα με την Κομισιόν, η δημόσια υποστήριξη, η οποία θα λάβει τη μορφή άμεσων επιδοτήσεων, θα είναι ανοιχτή σε κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που κατέχει ή διαχειρίζεται μια μονάδα εκτροφής χοίρων. 

Συγκεκριμένα η Κομισιόν διαπίστωσε ότι το κυπριακό σύστημα είναι σύμφωνο με τους όρους του προσωρινού πλαισίου. Συγκεκριμένα, η ενίσχυση δεν υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ ανά δικαιούχο, όπως προβλέπεται από το προσωρινό πλαίσιο για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή γεωργικό τομέα και το καθεστώς θα τεθεί σε ισχύ έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Η Κομισιόν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μέτρο είναι απαραίτητο , κατάλληλο και αναλογικό για την αποκατάσταση "σοβαρής διαταραχής στην οικονομία ενός κράτους μέλους", σύμφωνα με το άρθρο 107 παράγραφος 3 στοιχείο β) της ΣΛΕΕ και τους όρους που καθορίζονται στο προσωρινό πλαίσιο.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top