Λευκός Οίκος: Ανακοίνωσε την επικοινωνία Τραμπ με Μητσοτάκη - Επαφές και με Ερντογάν

Λευκός Οίκος: Ανακοίνωσε την επικοινωνία Τραμπ με Μητσοτάκη - Επαφές και με Ερντογάν

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, την Τετάρτη (26/08), με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη εξέφρασε την ανησυχία του για την ένταση στη σχέση της Ελλάδας με την Τουρκία και προέτρεψε τις δύο χώρες, συμμάχους στο NATO, να κάνουν διάλογο για να επιλύσουν τις διενέξεις τους για την Ανατολική Μεσόγειο.

"Ο Πρόεδρος Τραμπ επαναβεβαίωσε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να δεσμευτούν σε διάλογο, ο οποίος είναι ο μόνος δρόμος για την επίλυση των διαφορών τους". Τέλος, η ανακοίνωση σημειώνει ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν σημαντικά διμερή και περιφερειακά θέματα.

Επικοινωνία του Αμερικανού Προέδρου με τον Τούρκο ομόλογό του, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον οποίο συζήτησαν για διμερή και περιφερειακά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Μεσογείου.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Δεν είμαι πολιτικός, δεν παραιτούμαι» - Έδωσε απαντήσεις μετά την απόφαση του ΕΔΑΔ ο Σάββας Αγγελίδης – Επανακαταχωρείται η υπόθεση

«Δεν είμαι πολιτικός, δεν παραιτούμαι» - Έδωσε απαντήσεις μετά την απόφαση του ΕΔΑΔ ο Σάββας Αγγελίδης – Επανακαταχωρείται η υπόθεση

Στον απόηχο της καταδίκης της Κυπριακής Δημοκρατίας από το ΕΔΑΔ για την αποτυχία της διερεύνησης υπόθεσης βιασμού 28χρονης, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Σάββας Αγγελίδης παραχώρησε Διάσκεψη Τύπου, δίνοντας τη δική του απάντηση στις έντονες επικρίσεις και στα αιτήματα για παραίτησή του.

BEST OF TOTHEMAONLINE