ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπογράφηκαν τα συμβόλαια για αποχετευτικό λυμάτων σε Πύργο και Παρεκκλησιά Λεμεσού

Υπογράφηκαν τα συμβόλαια για αποχετευτικό λυμάτων σε Πύργο και Παρεκκλησιά Λεμεσού

Την επίλυση σοβαρών προβλημάτων που αντιμετώπιζαν οι κοινότητες Πύργου και Παρεκκλησιάς, της Επαρχίας Λεμεσού, αναμένεται να επιλύσει η δημιουργία Αποχετευτικού Συστήματος Λυμάτων από το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού Αμαθούντας (ΣΑΛΑ), έργο το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2022.

 
Σήμερα υπογράφηκαν τα δυο συμβόλαια με την ανάδοχο εταιρεία, Cyfiled Construction Ltd, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Πολυδύναμο Κέντρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Πύργου.
 
Σε χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του ΣΑΛΑ και Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης, ανέφερε πως η σημερινή μέρα αποτελεί ένα ορόσημο στην ιστορία των δυο μεγάλων και σημαντικών κοινοτήτων της επαρχίας και ένα καθοριστικό βήμα προόδου και εκσυγχρονισμού.
 
«Η λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος θα απαλλάξει τις περιοχές σε μεγάλο βαθμό από τα προβλήματα οχληρίας αλλά και τα προβλήματα που δημιουργούνταν προηγουμένως από τη λειτουργία απηρχαιωμένων αποχετευτικών συστημάτων, όπως είναι οι σηπτικοί και απορροφητικοί λάκκοι» πρόσθεσε.
 
Παράλληλα, συνέχισε, θα υπάρξει διατήρηση και αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και με τη λειτουργία του συστήματος θα τερματιστεί η ρύπανση των υπογείων υδάτων, ενώ σημείωσε ότι πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν οι προεργασίες για το αποχετευτικό σύστημα στην κοινότητα Παλώδιας.
 
Υπέδειξε ακόμη πως με την ολοκλήρωση του έργου σε αυτές τις δυο μεγάλες κοινότητες, το δίκτυο λυμάτων του ΣΑΛΑ επεκτείνεται ουσιαστικά εκτός των αστικών περιοχών της Λεμεσού.
 
Ο κ.Νικολαϊδης αναφέρθηκε και στο θέμα των αντιπλημμυρικών έργων που έχουν τροχοδρομηθεί στη Λεμεσό και σημείωσε πως περί τις αρχές του 2021 αναμένεται να αρχίσουν τα έργα σε Αγία Φύλα, Εκάλη και βόρεια της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού, ενώ αρχίζει ο σχεδιασμός αντιπλημμυρικών έργων για το κέντρο της πόλης, αφού έχει ήδη υπογραφεί το συμβόλαιο με τους Συμβούλους Μηχανικούς.
 
Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΑΛΑ Γιάννης Τσουλόφτας, ανέφερε πως το έργο του Αποχετευτικού Συστήματος Λυμάτων σε Πύργο και Παρεκκλησιά συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της ΕΕ για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 κατά 90% και κατά 10% από εθνικούς πόρους.
 
Το συμβόλαιο, συνέχισε, που αφορά την κοινότητα Πύργου είναι κόστους €5.880.000 (πλέον ΦΠΑ) και το συμβόλαιο για την κοινότητα Παρεκκλησιάς κόστους € 4.288.000 (πλέον ΦΠΑ), ενώ οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να αρχίσουν εντός Οκτωβρίου 2020 και να ολοκληρωθούν σε δυο χρόνια.
 
Το συνολικό μήκος των αγωγών λυμάτων που θα κατασκευαστούν εντός των κοινοτήτων φτάνει τα 49 χιλιόμετρα, 27 στην κοινότητα Πύργου και 22 στην κοινότητα Παρεκκλησιάς.
 
Τη σημασία του έργου για τις δύο κοινότητες υπέδειξαν σε χαιρετισμούς τους οι Πρόεδροι των Κοινοτικών Συμβουλίων Πύργου και Παρεκκλησιάς, οι οποίοι ευχαρίστησαν τον ΣΑΛΑ και όλους τους εμπλεκομένους.

 

 ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top