ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα εμπορικά οφέλη για το κέντρο από την κατασκευή του συνδετήριου δρόμου αναφέρεται ο Αντιδήμαρχος Γεροσκήπου

Στα εμπορικά οφέλη για το κέντρο από την κατασκευή του συνδετήριου δρόμου αναφέρεται ο Αντιδήμαρχος Γεροσκήπου

Συνεχίζονται στην Γεροσκήπου οι εργασίες για την κατασκευή του συνδετήριου δρόμου που θα ενώνει την τουριστική περιοχή του Δήμου με τον κεντρικό οικισμό. Στόχος της τοπικής αρχής, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Γεροσκηπου Κυριάκο Χατζηβασίλη,  είναι να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την τόνωση της εμπορικής δραστηριότητας του κέντρου. Σε μερικούς μήνες προγραμματίζεται η έναρξη των έργων και για την ανάπλαση του κεντρικού πυρήνα του Δήμου που αναμένεται να δώσει ώθηση στην περιοχή μέσα από νέες χρήσεις των σημερινών εγκαταλειμμένων  υποστατικών, είπε. 

Ο συνδετήριος δρόμος αποτελούσε για χρόνια βασική επιδίωξη της τοπικής αρχής που ενώ βλέπει τα ξενοδοχεία στην τουριστική περιοχή να γεμίζουν, κάθε χρόνο, πολύ λίγοι τουρίστες ανηφορίζουν στην πλατεία του Δήμου λόγο έλλειψης ασφαλούς οδικού δικτύου που θα ενώνει τις δυο περιοχές. 

Ο υπό κατασκευή δρόμος μήκους 3 περίπου χιλιομέτρων και κόστους 4,6 εκ. ευρώ εκτιμάται ότι θα συμβάλει καθοριστικά στην αύξηση της εμπορικής δραστηριότητας της κεντρικής πλατείας αφού θα παρέχει πλέον την δυνατότητα εύκολης και σύντομης πρόσβασης των τουριστών από τα παραλιακά ξενοδοχεία στο παραδοσιακό κέντρο του Δήμου. Ο δρόμος  περιλαμβάνει δύο λωρίδες με προστατευόμενες δεξιές στροφές, πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομο και λωρίδα πρασίνου.

Στον Δήμο Γεροσκηπου, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, θεωρούν ότι μόνο η δημιουργία του δρόμου δεν αρκεί να προσελκύσουν τους τουρίστες στην πλατεία και προχωρούν στην ανάπλαση του παραδοσιακού πυρήνα με εκτιμώμενο κόστος πέραν των δυο εκατομμυρίων ευρώ. 

Ο Δήμος στοχεύει τόσο στην ανάπλαση του κεντρικού πυρήνα αλλά και στην ενοποίηση της τουριστικής με την οικιστική αλλά και τους αρχαιολογικούς χώρους και τα υπόλοιπα σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής  όπως είναι η Κάτω Βρύση και ο Μεσαιωνικός Αλευρόμυλος. 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top