Την ανησυχία του για την κατάσταση στην Αν. Μεσόγειο εξέφρασε ο Πάπας Φραγκίσκος

Την ανησυχία του για την κατάσταση στην Αν. Μεσόγειο εξέφρασε ο Πάπας Φραγκίσκος

Ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε σε διάλογο στην Ανατολική Μεσόγειο εν μέσω των κλιμακούμενων εντάσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων στην περιοχή.

"Παρακολουθώ με ανησυχία τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και απευθύνω έκκληση για εποικοδομητικό διάλογο και σεβασμό του διεθνούς δικαίου για την επίλυση των διενέξεων που απειλούν την ειρήνη των ανθρώπων σε αυτή την περιοχή", ανέφερε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας σε ανάρτησή του στο twitter.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τι αφήνει πίσω η επίσκεψη Γκουτέρες-Το παρασκήνιο, το νέο πλαίσιο και η ευρωπαϊκή παρέμβαση με την άφιξη Φίτο

Τι αφήνει πίσω η επίσκεψη Γκουτέρες-Το παρασκήνιο, το νέο πλαίσιο και η ευρωπαϊκή παρέμβαση με την άφιξη Φίτο

Μπορεί η παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο να μην συνοδεύτηκε από θεαματικές ανακοινώσεις, άφησε όμως πίσω της ένα πυκνό διπλωματικό παρασκήνιο και μια σειρά από εξελίξεις που αναμένεται να καθορίσουν την πορεία του Κυπριακού τους επόμενους μήνες. Οι συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν, οι ιδέες που κατατέθηκαν και η κινητικότητα που ακολουθεί, δημιουργούν την εικόνα μιας νέας προσπάθειας, η οποία, παρά τις δυσκολίες, επιχειρεί να κρατήσει ανοιχτό τον δρόμο, προς την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE