ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ: Εξήγησε γιατί δεν τιμωρήθηκαν όσοι παρανόμησαν η Έμιλυ Γιολίτη - 'Δεν έχουμε σκοπό να πλήξουμε την δημοκρατία'

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ: Εξήγησε γιατί δεν τιμωρήθηκαν όσοι παρανόμησαν η Έμιλυ Γιολίτη - 'Δεν έχουμε σκοπό να πλήξουμε την δημοκρατία'

Ξεκαθαρίζει το σκηνικό για τις οργανωμένες διαμαρτυρίες εν καιρώ πανδημίας η Υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη, επισημαίνοντας πώς «δεν θέλουμε κράτος τιμωρό».

Μιλώντας στο Κρατικό Ραδιόφωνο η Υπουργός επεσήμανε πώς «δεν έχουμε σκοπό να πλήξουμε την δημοκρατία, τα μέτρα θα είναι προσωρινά. Σκοπός μας είναι να σώσουμε ζωές».

Ερωτηθείς γιατί δεν έχει ληφθεί απόφαση να τιμωρηθούν όσοι φανερά και απροκάλυπτα παρανόμησαν με την παρουσία τους σε διαμαρτυρία, η κ. Γιολίτη απάντησε ότι όπως εξελίχθηκαν τα γεγονότα δεν μπορούσαν να παρθούν μέτρα. Εξήγησε δε, ότι «θα υπήρχαν διακρίσεις αν κάποιοι τιμωρούνταν και κάποιοι όχι», εννοώντας κάποια άτομα από την εν λόγω διαμαρτυρία.

Τόνισε, παρόλα αυτά, ότι πλέον θα διαλύονται διαδηλώσεις που δεν θα πληρούν τις προδιαγραφές, διευκρινίζοντας ότι πρέπει να ξέρει η Αστυνομία ποιοι είναι οι διοργανωτές και με ποιους πρέπει να συνομιλεί σε περίπτωση που κριθεί ανάγκη.

Μάλιστα, υπεραμύνθηκε αυτού του μέτρου, λέγοντας ότι «στις πλείστες χώρες της Ευρώπης χρησιμοποιείται ευρέως ο όρος του διοργανωτή. Υπάρχει όμως και το δικαίωμα για ασφαλή πόλη. Πρέπει η πολιτεία να έχει ένα συνομιλητή για να το διασφαλίζει αυτό».

Κλείνοντας, έκανε εκ νέου έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αφθώδης πυρετός: Διαδοχικές συσκέψεις την Τρίτη στο Προεδρικό - Θα ενημερωθεί ο ΠτΔ - Τι θα συζητηθεί

Αφθώδης πυρετός: Διαδοχικές συσκέψεις την Τρίτη στο Προεδρικό - Θα ενημερωθεί ο ΠτΔ - Τι θα συζητηθεί

Η επιδημιολογική εικόνα για τον αφθώδη πυρετό, η εφαρμογή των μέτρων και τα ζητήματα που θέτουν οι κτηνοτροφικές και αγροτικές οργανώσεις θα απασχολήσουν δύο διαδοχικές συσκέψεις την Τρίτη στο Προεδρικό Μέγαρο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ το Σάββατο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE