ΔΙΕΘΝΕΣ: Aτυπη συνεδρίαση ΣΑ την Παρασκευή για Λευκορωσία

ΔΙΕΘΝΕΣ: Aτυπη συνεδρίαση ΣΑ την Παρασκευή για Λευκορωσία

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών πρόκειται να διεξαγάγει την Παρασκευή (04/09) νέα άτυπη συνεδρίαση για την κατάσταση στη Λευκορωσία, αυτή τη φορά δημόσια, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχει η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης, η Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια, δήλωσαν χθες Δευτέρα (31/08) διπλωματικές πηγές.

Η συνεδρίαση αυτή, μέσω βιντεοδιάσκεψης, αναμένεται ότι θα είναι αφιερωμένη στα ανθρώπινα δικαιώματα στη Λευκορωσία, μετά την απέλαση το Σαββατοκύριακο των απεσταλμένων ξένων ΜΜΕ και την απαγόρευση διαπίστευσης άλλων, διευκρίνισε μια από τις πηγές αυτές.

Όπως και η προηγούμενη, που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών τη 18η Αυγούστου, η νέα συνεδρίαση του ΣΑ οργανώνεται με πρωτοβουλία της Εσθονίας, κράτους μη μόνιμου μέλους του. Θα είναι άτυπη και η ιδιαίτερη μορφή του επιτρέπει στα κράτη μόνιμα μέλη του ΣΑ να μη συμμετάσχουν.

Η Ρωσία, η Κίνα και ορισμένες ακόμη χώρες εκτιμούν ότι οι εξελίξεις στη Λευκορωσία αποτελούν εσωτερικές υποθέσεις της χώρας, δεν απειλούν τη διεθνή ασφάλεια και άρα δεν χρειάζεται να εξετάζονται από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας Μινσκ και άλλων μεγάλων πόλεων προχθές Κυριακή για να απαιτήσουν να εγκαταλείψει την εξουσία ο Πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο, τον οποίο η αντιπολίτευση κατηγορεί ότι κέρδισε τις εκλογές της 9ης Αυγούστου ενορχηστρώνοντας μαζική νοθεία.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο μείωσης συντάξεων στο πλαίσιο της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ την Τρίτη ο Υπουργός Εργασίας Μαρίνος Μουσιούττας, σημειώνοντας ότι, αντίθετα, όλοι οι συνταξιούχοι θα έχουν κάποια αύξηση, μικρότερη ή μεγαλύτερη. Ανέφερε παράλληλα ότι στόχος παραμένει η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή κατά την πρώτη συνεδρία της Ολομέλειας, μετά τη θερινή διακοπή, που αναμένεται στις 20 Σεπτεμβρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE