ΠΟΛΙΤΙΚΗ

'Κακομαθημένη η Ελλάδα' υποστηρίζουν οι Τούρκοι- 'Δεν σηκώνουμε αστεία με τη Γαλάζια Πατρίδα'

'Κακομαθημένη η Ελλάδα' υποστηρίζουν οι Τούρκοι- 'Δεν σηκώνουμε αστεία με τη Γαλάζια Πατρίδα'

Η Ελλάδα είναι κράτος πειρατής, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ ισχυριζόμενος ότι έχει εκατό τοις εκατό δίκαιο. Απευθυνόμενος στην Ελλάδα, είπε ότι δεν υπάρχει πιο αξιόπιστος συνομιλητής από την Τουρκία. 


Σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του της οποίας προέδρευσε ο ηγέτης του ΑΚΡ και Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο Ομέρ Τσελίκ είπε ότι η Ελλάδα προσπαθεί να εμπλακεί σε θέματα που ξεπερνούν το μέγεθός της. “Παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία έχει εκατό τοις εκατό δίκαιο. Η Ελλάδα είναι ένα κράτος πειρατής. Όταν εξετάζουμε τις διεθνείς συμφωνίες βλέπουμε ότι έχουμε δίκαιο. Η ΕΕ υποστηρίζει την Ελλάδα. Αυτό που γίνεται ενθαρρύνει την κακομαθημένη συμπεριφορά της Ελλάδας. Εμείς κάνουμε τις εργασίες μας στα πεδία αρμοδιότητάς μας. Το Καστελόριζο δεν μπορεί να έχει υφαλοκρηπίδα. Είναι δύο χλμ από την Τουρκία και 540 χλμ από την Ελλάδα. Με βάση τη συνθήκη του Παρισιού το Καστελόριζο έχει αποστρατικοποιηθεί. Μπορεί να υπάρξει μια συγκεκριμένη δύναμη”, ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ.

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ ισχυρίστηκε ότι δεν έχει μείνει χώρα που ο Έλληνας Πρωθυπουργός να μην πήγε να ικετεύει. Είπε ακόμη ότι θα ήθελε να ενημερώσει πως δεν σηκώνουν αστεία με το θέμα της Γαλάζιας Πατρίδας. Απευθυνόμενος στην Ελλάδα, ο Ομέρ Τσελίκ είπε “αν ψάχνετε ένα αξιόπιστο συνομιλητή δεν θα υπάρχει πιο αξιόπιστος από την Τουρκία”.

“Εάν ο Μακρόν χαράζει κόκκινες γραμμές στο δικό μας πεδίο, στη Γαλάζια Πατρίδα μας, εμείς επιστρέφουμε πίσω στον Μακρόν αυτές τις κόκκινες γραμμές με τον ίδιο τρόπο”, ανέφερε.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top