ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΟΠΛΩΝ: 'Εάν η ΗΠΑ δεν επανεξετάσουν θα εγγυηθούμε την ασφάλεια των Τ/κ'

ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΟΠΛΩΝ: 'Εάν η ΗΠΑ δεν επανεξετάσουν θα εγγυηθούμε την ασφάλεια των Τ/κ'

Αν οι ΗΠΑ δεν αναθεωρήσουν την απόφασή τους για άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία, η Τουρκία θα λάβει τα απαραίτητα αντίμετρα θέτοντας υπό εγγύηση την ασφάλεια των Τ/Κ, απειλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι “η απόφαση των ΗΠΑ για άρση του εμπάργκο όπλων στην ‘Ε/κ διοίκηση Κύπρου αγνοεί την ισότητα και τη ισορροπία μεταξύ των ‘δύο λαών’ το νησί”. Είναι βέβαιο ότι αυτή η απόφαση θα επηρεάσει αρνητικά τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού”, αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι “σε μια περίοδο που καταβάλλονται προσπάθειες για μείωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο, η έγκριση από τις ΗΠΑ μιας τέτοιας απόφασης η οποία δηλητηριάζει το περιβάλλον ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή δεν συνάδει με το πνεύμα της συμμαχίας”.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει: “Αναμένουμε από τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν αυτή την απόφαση και να στηρίξουν τις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για επίτευξη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή. Διαφορετικά η Τουρκία, ως εγγυήτρια χώρα, θα λάβει με αποφασιστικότητα τα απαραίτητα αντίμετρα με τρόπο που να θέτει υπό εγγύηση την ασφάλεια των Τ/Κ με βάση τις νομικές και ιστορικές της ευθύνες”.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συναντάται με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Παρίσι ο ΠτΔ - Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Συναντάται με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Παρίσι ο ΠτΔ - Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ξένους ηγέτες θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στο Παρίσι, όπου βρίσκεται από χθες το βράδυ, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Γάλλου ομολόγου του, Εμανουέλ Μακρόν, για να παραστεί στη στρατιωτική παρέλαση των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Ηλύσια Πεδία, με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας της Γαλλίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE