Ξένος 1 στους 4 φοιτητές στην Κύπρο - Δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη

Ξένος 1 στους 4 φοιτητές στην Κύπρο - Δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη

Το 2018, οι φοιτητές από το εξωτερικό που πραγματοποίησαν σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην ΕΕ αντιπροσώπευαν το 8% όλων των εγγεγραμμένων φοιτητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ. Σύμφωνα με τον ορισμό της Eurostat, εν λόγω φοιτητές είναι αυτοί που σπουδάζουν σε μια χώρα διαφορετική από τη χώρα όπου ολοκλήρωσαν τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 

Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, το Λουξεμβούργο είχε το μεγαλύτερο ποσοστό φοιτητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από το εξωτερικό (48%), ακολουθούμενο από την Κύπρο (24%), την Αυστρία (18%), την Τσεχία (14%) και τις Κάτω Χώρες (12%).

Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στην Κροατία και την Ελλάδα (και οι δύο από 3%), ακολουθούμενες από την Ισπανία και την Πολωνία (και οι δύο από 4%), τη Σλοβενία, τη Λιθουανία και τη Ρουμανία (από 5%).

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο, «παραβίασαν την εκεχειρία» λέει η Χεζμπολάχ και απαντά με ρουκέτες

LIVE: Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο, «παραβίασαν την εκεχειρία» λέει η Χεζμπολάχ και απαντά με ρουκέτες

Ενώ οι ΗΠΑ και το Ιράν προετοιμάζονται για συνομιλίες στο Πακιστάν, το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τον Λίβανο, όπου στις επιθέσεις της Τετάρτης σκοτώθηκαν πάνω από 300 άνθρωποι, ανάμεσά τους 33 παιδιά. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, οι Ιρανοί διαπραγματευτές έφτασαν στο Ισλαμαμπάντ. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE