Ξένος 1 στους 4 φοιτητές στην Κύπρο - Δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη

Ξένος 1 στους 4 φοιτητές στην Κύπρο - Δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη

Το 2018, οι φοιτητές από το εξωτερικό που πραγματοποίησαν σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην ΕΕ αντιπροσώπευαν το 8% όλων των εγγεγραμμένων φοιτητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ. Σύμφωνα με τον ορισμό της Eurostat, εν λόγω φοιτητές είναι αυτοί που σπουδάζουν σε μια χώρα διαφορετική από τη χώρα όπου ολοκλήρωσαν τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 

Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, το Λουξεμβούργο είχε το μεγαλύτερο ποσοστό φοιτητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από το εξωτερικό (48%), ακολουθούμενο από την Κύπρο (24%), την Αυστρία (18%), την Τσεχία (14%) και τις Κάτω Χώρες (12%).

Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στην Κροατία και την Ελλάδα (και οι δύο από 3%), ακολουθούμενες από την Ισπανία και την Πολωνία (και οι δύο από 4%), τη Σλοβενία, τη Λιθουανία και τη Ρουμανία (από 5%).

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας: Τι σημαίνει και τι αναμένεται μετά από 90 ημέρες – Οι «εκκρεμότητες» του Τραμπ και τα θετικά για την Κύπρο

Συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας: Τι σημαίνει και τι αναμένεται μετά από 90 ημέρες – Οι «εκκρεμότητες» του Τραμπ και τα θετικά για την Κύπρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και η Κίνα συμφώνησαν για τη μείωση των δασμών σε αγαθά που διακινούνται μεταξύ των δύο χωρών. Η συμφωνία αυτή σηματοδοτεί σημαντική αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, ο οποίος έχει προκαλέσει αναταράξεις επηρεάζοντας τις περισσότερες χώρες.