Διορίζονται στο Δικαστήριο ΕΕ τρεις δικαστές και ένας γενικός εισαγγελέας

Διορίζονται στο Δικαστήριο ΕΕ τρεις δικαστές και ένας γενικός εισαγγελέας

Οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων των κρατών μελών διόρισαν σήμερα τρεις δικαστές και έναν γενικό εισαγγελέα στο Δικαστήριο της ΕΕ. 

Συγκεκριμένα ο Koen Lenaerts (Βέλγιο) διορίστηκε δικαστής από τις 7 Οκτωβρίου 2021 έως τις 6 Οκτωβρίου 2027 ως μέρος της μερικής ανανέωσης της σύνθεσης του Δικαστηρίου. Η θητεία 14 δικαστών και 6 γενικών εισαγγελέων του Δικαστηρίου θα λήξει στις 6 Οκτωβρίου 2021.

Επιπλέον η Ineta Ziemele (Λετονία) διορίστηκε δικαστής από τις 7 Σεπτεμβρίου 2020 έως τις 6 Οκτωβρίου 2024 μετά την παραίτηση του κ. Egils Levits. Ο Jan Passer (Τσεχική Δημοκρατία) διορίστηκε δικαστής από τις 6 Οκτωβρίου 2020 έως τις 6 Οκτωβρίου 2024 μετά την παραίτηση του κ. Jiří Malenovskov.

Τέλος, ο Αθανάσιος Ράντος (Ελλάδα) διορίστηκε γενικός εισαγγελέας από τις 7 Σεπτεμβρίου 2020 έως τις 6 Οκτωβρίου 2021 μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προσεγγίζουμε την Παιδεία ως επένδυση στο μέλλον της Κύπρου

ΠτΔ: Προσεγγίζουμε την Παιδεία ως επένδυση στο μέλλον της Κύπρου

Προσεγγίζουμε την Παιδεία όχι ως λογιστικές πράξεις, αλλά ως επένδυση στο μέλλον της Κύπρου, διεμήνυσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, εγκαινιάζοντας στην Αθήνα παράρτημα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, παρουσία και του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE