Ετοιμη η νομική πτυχή, το Βαρώσι μπορεί ν’ ανοίξει και πριν τις λεγόμενες «εκλογές», δηλώνει ο Χασίπογλου

Ετοιμη η νομική πτυχή, το Βαρώσι μπορεί ν’ ανοίξει και πριν τις λεγόμενες «εκλογές», δηλώνει ο Χασίπογλου

Το νομικό πλαίσιο είναι έτοιμο και η περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου μπορεί να ανοίξει και πριν από τις «προεδρικές εκλογές», δήλωσε ο «βουλευτής» Αμμοχώστου και υπεύθυνος του Κυπριακού στο ΚΕΕ, Ογουζχάν Χασίπογλου.

 
Σύμφωνα με την Κίπρις ποστασί, μιλώντας χθες στην «βουλή», ο κ. Χασίποογλου είπε ότι τώρα εξαρτάται μόνο από την απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου». Επειδή το Βαρώσι έμεινε εκτός των διαπραγματεύσεων, μπορεί να ανοίξει μέσω της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας», πρόσθεσε λέγοντας ότι σε αυτή έχουν υποβληθεί 281 αιτήσεις Ε/κ με περιουσία εντός της περίκλειστης πόλης.
 
Στα άτομα που ζήτησαν τις περιουσίες τους, πρόσθεσε, θα επιστραφούν και μέσω της «αλλαγής χεριών» (ΣΣ: ανταλλαγής), για να ανοίξει με τρόπο που θα συνάδει με το διεθνές δίκαιο προς το συμφέρον του ψευδοκράτους.
 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Κρίσιμη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν με φόντο τα οδοφράγματα

Κυπριακό: Κρίσιμη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν με φόντο τα οδοφράγματα

Κατά τη συνάντηση στις 26 Αυγούστου μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και του ηγέτη  των Τουρκοκυπρίων Τουφάν Έρχιουρμαν αναμένεται να συζητηθεί κατά πόσο υπάρχει πρόθεση από Τ/κ πλευράς για πρόοδο στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) ειδικά όσον αφορά στα σημεία διέλευσης, πληροφορείται το ΚΥΠΕ.