ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι Ε/κ εξοπλίζονται εναντίον των Τ/κ και της Τουρκίας, υποστήριξε ο Τατάρ

Οι Ε/κ εξοπλίζονται εναντίον των Τ/κ και της Τουρκίας, υποστήριξε ο Τατάρ

Η απόφαση των ΗΠΑ να άρουν το εμπάργκο όπλων μπορεί να έχει σχέση με τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, όμως οι Ελληνοκύπριοι εξοπλίζονται και δαπανούν εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο στους εξοπλισμούς, δήλωσε ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» και υποψήφιος «πρόεδρος», Ερσίν Τατάρ λέγοντας ότι εάν ο Ε/κ ήθελαν συμφωνία με τους Τ/κ, δεν θα κατέφυγαν σε τόσα όπλα.

Όπως μεταδίδει το ΓΤΠ, ο κ. Τατάρ σε συνέντευξή του στο CNN Türk υποστήριξε ότι οι εξοπλισμοί σημαίνουν ότι οι Ε/κ έχουν πρόθεση «σε περίπτωση μιας αδυναμίας της Τουρκίας, να μπορέσουν να έρθουν μέχρι εδώ και να μας επιτεθούν». Υποστήριξε δε ότι σύμφωνα με πληροφορίες που λαμβάνουν «η υπόθεση ξεπέρασε πλέον την άμυνα» και «μπορεί να έχουν πρόθεση επίθεσης».
 
«Όμως η δύναμή τους ποτέ δεν είναι αρκετή για εμάς και την Τουρκία», ανάφερε χαρακτηρίζοντας την παρουσία της Τουρκίας στο νησί ως την «μεγαλύτερη ανακούφιση» για τους Τουρκοκύπριους.  
 
Αναφερόμενος στην απόφαση των ΗΠΑ για άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων, ο Τατάρ είπε ότι οι Ελληνοκύπριοι πάντοτε είχαν σχέσεις με την Ρωσία και υποστήριξε: «Επομένως, σύμφωνα με κάποιους ειδικούς μας, η Αμερική στοχεύει να αποκόψει λίγο τους Ρώσους από την Κύπρο. Οι Ελληνοκύπριοι ούτως ή άλλως εξοπλίζονταν, με αυτό το βήμα θα αυξηθούν οι εξοπλισμοί τους».
 
Οι Ε/κ και η Ελλάδα, είπε, επιθυμούν να αλλάξουν τις ισορροπίες στην Κύπρο και να θέσουν το νησί υπό την κυριαρχία τους εντός της ΕΕ. «Όταν κάποιος κοιτάξει αυτές τις εξελίξεις, όλοι όσοι πιστεύουν στην πραγματικότητα της ΤΔΒΚ πρέπει να υπερασπιστούν το κράτος τους μετά από τόσα χρόνια. Χρειάζεται μια συμφωνία στη βάση της κυρίαρχης ισότητας πάνω σε νέες πραγματικότητες. Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και η διεκδίκηση της Γαλάζιας Πατρίδας είναι μεγάλη ευθύνη για εμάς. Η Γαλάζια Πατρίδα είναι ένα είδος τουρκικής λίμνης. Αυτό απαιτούν οι εξουσίες και τα δικαιώματά μας».
 
Ο κ. Τατάρ επανέλαβε την θέση ότι είναι κόκκινη γραμμή για τους ίδιους οι αποτελεσματικές και δραστικές εγγυήσεις της Τουρκίας και σημείωσε ότι γι’ αυτούς είναι άκυρες οι υποχωρήσεις που, όπως υποστήριξε, έγιναν στο Κραν Μοντάνα.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top