ΤΟΥΡΚΙΑ: 'Οι περιοχές που εκδόσαμε NAVTEX ανήκουν στη δικαιοδοσία μας' - Δεν κάνει κοινή άσκηση με Ρωσία

ΤΟΥΡΚΙΑ: 'Οι περιοχές που εκδόσαμε NAVTEX ανήκουν στη δικαιοδοσία μας' - Δεν κάνει κοινή άσκηση με Ρωσία

Η Τουρκία δεν θα πραγματοποιήσει κοινές ασκήσεις με τη Ρωσία στις δύο περιοχές για τις οποίες εξέδωσε NAVTEX, ανακοίνωσε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας διευκρινίζοντας ότι οι δύο ΝAVTEX εκδόθηκαν από την Τουρκία επειδή οι περιοχές αυτές εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της χώρας.

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι επειδή οι περιοχές που ανακοινώθηκαν με τη NOTAM από τη Ρωσική Ομοσπονδία βρίσκονται εντός της περιοχής δικαιοδοσίας της Τουρκίας για την έκδοση NAVTEX, έπειτα από αξιολόγηση εκδόθηκε ΝAVTEX από τον σταθμό της Αττάλειας για την εν λόγω περιοχή”.

Προστίθεται ότι η εν λόγω NAVTEX αποτελεί μια συνήθη πρακτική για τη διασφάλιση της ναυσιπλοΐας όπως έγινε και στις 7 Απριλίου, 21 Απριλίου, 4 Μαΐου, 20 Μαΐου, 25 Ιουνίου και 18 Αυγούστου. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι δεν θα πραγματοποιηθεί κοινή άσκηση με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία του νεοσύστατου συνδέσμου «Η Φωνή των κτηνοτρόφων» είχε το Σάββατο ο Επικεφαλής της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση και Αναβάθμιση του Κτηνοτροφικου Τομέα και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Σταύρος Μαλάς, με εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων Χριστόδουλο Χριστοδούλου να επαναλαμβάνει στο ΚΥΠΕ το αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.