ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ- ΣΧΟΛΕΙΑ: Τα αιτήματα εκπαιδευτικών και γονέων- 'Σας παρακαλούμε θερμά...' - Η επιστολή που έστειλαν στον Υπουργό

ΚΥΠΡΟΣ- ΣΧΟΛΕΙΑ: Τα αιτήματα εκπαιδευτικών και γονέων-  'Σας παρακαλούμε θερμά...' - Η επιστολή που έστειλαν στον Υπουργό

Εισήγηση για αναβολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς υπέβαλαν την Παρασκευή 4/9 οι εκπαιδευτικές οργανώσεις κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Υπουργείο Παιδείας, υπό τον αρμόδιο Υπουργό Προδρόμου Προδρόμου.


Συγκεκριμένα οι εκπαιδευτικές οργανώσεις υπέβαλαν δυο βασικές εισηγήσεις προς τον Υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου και στο μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Ζωή Δωροθέα Πανά. Η πρώτη αφορά τη χαλάρωση του μέτρου της χρήσης της μάσκας από τους εκπαιδευτικούς κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας και η δεύτερη την αναβολή της προσέλευσης των μαθητών στα σχολεία για μερικές μέρες ή μέχρι και εβδομάδα.

Σε δηλώσεις έπειτα από τη σύσκεψη, οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ στάθηκαν ιδιαίτερα σε αυτά τα δυο ζητήματα ως τα βασικά αιτήματα και εισηγήσεις που υπέβαλαν.

Είπαν πως οι εισηγήσεις αυτές θα μελετηθούν από το Υπουργείο για τη λήψη τελικής απόφασης.

Επιστολή για την αναγκαιότητα αναστολής της έναρξης της σχολικής χρονιάς απέστειλε στον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομο Προδρόμου, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.  
 
«Η ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε συνθήκες τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και της χρήσης της μάσκας από όλους τους μαθητές είναι μια μεγάλη πρόκληση. Ωστόσο, οι ψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών καθιστούν τις συνθήκες εργασίας στα σχολεία εξαιρετικά αντίξοες. Η έναρξη της σχολικής χρονιάς μέσα σε αυτές τις ψηλές θερμοκρασίες προβληματίζει ιδιαίτερα εμάς τους γονείς», προσθέτει η Συνομοσπονδία, στην επιστολή της.
 
Αναφέρει, επίσης, ότι οι ψηλές θερμοκρασίες που αναμένονται την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη «θεωρούμε ότι θα δημιουργήσουν προβλήματα και δε θα συμβάλουν στην εξοικείωση των μαθητών με τη χρήση της μάσκας».
 
«Παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα καθώς και τα υπόλοιπα παιδιά φορώντας τις μάσκες σε μη κλιματιζόμενες αίθουσες, μπορεί να παρουσιάσουν αναπνευστικά προβλήματα, λιποθυμίες κ.ά.. Σας παρακαλούμε θερμά όπως προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να αξιολογηθούν οι προβλεπόμενες καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με τη χρήση της μάσκας στις αίθουσες διδασκαλίας από το Υπουργείο Υγείας. Αν δεν κριθεί ασφαλής η επιστροφή των μαθητών σε συνθήκες καύσωνα, ζητούμε να προχωρήσετε σε αναστολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς μέχρι την υποχώρηση του καύσωνα (2-3 μέρες)», σημειώνει.
 
Η Συνομοσπονδία καλεί τον Υπουργό Παιδείας να διαβιβάσει αίτημά τους προς το Υπουργείο Υγείας και στην επιδημιολογική Ομάδα, αν μπορεί να υπάρξει διαφοροποίηση στο διάταγμα για τη χρήση της μάσκας και να επιτρέπεται και η χρήση προσωπίδας στις αίθουσες διδασκαλίας, όπως θα επιτρέπεται και η χρήση της σε ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικών με διάφορα προβλήματα, έτσι ώστε να μπορεί το μάθημα μέσα στην τάξη να διεξάγεται με ευνοϊκότερες συνθήκες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top