ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Επ. Διοικήσεως χαιρετίζει την κατ’ εξαίρεση προσωρινή απόλυση αριθμού στρατιωτών της 2020 ΕΣΣΟ

Η Επ. Διοικήσεως χαιρετίζει την κατ’ εξαίρεση προσωρινή απόλυση αριθμού στρατιωτών της 2020 ΕΣΣΟ

Η Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Στυλιανού – Λοττίδη χαιρετίζει τη χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την κατ’ εξαίρεση προσωρινή απόλυση αριθμού στρατιωτών της 2020 ΕΣΣΟ, με σκοπό την άμεση φοίτηση τους σε αγγλικά πανεπιστήμια για το έτος 2020.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η κ. Λοττίδη αναφέρει ότι η χθεσινή απόφαση του Υπουργικού αποτέλεσε και εισήγηση του Γραφείου της, σε παρέμβαση ημερομηνίας 17 Αυγούστου του 2020, προς τους αρμόδιους Υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας.

Ειδικότερα, αναφέρει, επισημάνθηκε ότι «…μπορεί μεν να μην υπάρχει άμεση ή έμμεση διακριτική μεταχείριση λόγω φύλου, από μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν παύει όμως, να βρισκόμαστε ενώπιον μιας πραγματικής κατάστασης που επιτρέπει στις γυναίκες υποψήφιες φοιτήτριες να ενεργοποιήσουν και απολαύσουν την ευκαιρία για να αρχίσουν τις σπουδές τους άμεσα με τα υφιστάμενα χαμηλότερα δίδακτρα, σε αντίθεση με τους άρρενες τελειόφοιτους που ενώ έχουν την ευκαιρία δεν μπορούν να την χρησιμοποιήσουν προς όφελος τους, λόγω των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων».

Όπως ανέφερε τότε στην παρέμβαση της «οι συνθήκες σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα δεν αφήνει περιθώρια για πολλές επιλογές, ωστόσο, η εξαίρεση σε περιορισμένο αριθμό αποφοίτων που βρίσκονται κάτω από τις ίδιες και/ή παρόμοιες συνθήκες με τις γυναίκες αποφοίτους και που μπορούν να αρχίσουν άμεσα τις σπουδές τους με την διαδικασία της αναστολής, πιθανόν να είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, εάν το αρμόδιο Υπουργείο κρίνει ότι θα μπορούσε να προβεί σε ρυθμίσεις προς αυτή την κατεύθυνση….».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top