ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΛΕΓΚΤ. ΥΠΗΡΕΣΙΑ: Το υπ. Εσωτερικών έδωσε αρχικά 5 φακέλους ενώ τώρα αρνείται - Πότε θα είναι έτοιμο το προσχέδιο

ΕΛΕΓΚΤ. ΥΠΗΡΕΣΙΑ: Το υπ. Εσωτερικών έδωσε αρχικά 5 φακέλους ενώ τώρα αρνείται  - Πότε θα είναι έτοιμο το προσχέδιο

Ακόμη αναμένει η Ελεγκτική Υπηρεσία την γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας και ως εκ τούτου, τους 15 φακέλους σε σχέση με τις πολιτογραφήσεις επενδυτών, που ζήτησε από το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ την ερχόμενη Παρασκευή (10/09) ολοκληρώνεται ο έλεγχος των 5 φακέλων που έχουν δοθεί σε προηγούμενη φάση.

Με δηλώσεις του στο Κρατικό Ραδιόφωνο ο Μάριος Πετρίδης, λειτουργός ελέγχου και εκπρόσωπος Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, είπε επίσης ότι βρίσκονται σε επαφή με τον Διεθνή Οργανισμό Ανώτατων Ελεγκτικών Ιδρυμάτων, εντούτοις, δεν έχουν προχωρήσει σε κάποια καταγγελία για την ώρα.

Μάλιστα, ενημέρωσε πως «εκ πρώτης όψεως φαίνεται να υπάρχει μεγάλη απώλεια δημοσίων εσόδων από πολιτογραφήσεις που έγιναν», ενώ διευκρίνισε ότι αυτή η απώλεια εσόδων μπορεί να προκύπτει από κεφαλαιούχοι τέλη, τέλη ακίνητης ιδιοκτησίας και άλλους φόρους που δεν έχουν καταβληθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ερωτηθείς γιατί αρχικά δόθηκαν αυτοί οι 5 φάκελοι ενώ οι άλλοι 15 που ζητήθηκαν δεν έχουν δοθεί, με το Υπουργείο Εσωτερικών να ζητάει σχετική γνωμάτευση για το κατά πόσον μπορούν να δοθούν, ο κ. Πετρίδης απάντησε ότι αυτή είναι μια καλή ερώτηση που πρέπει να γίνει στο Υπουργείο.

Τέλος, επιβεβαίωσε ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία μπορεί και πρέπει να διεξάγει ελέγχους που έχουν να κάνουν με τα δημόσια έσοδα, ενώ τόνισε, κατόπιν ερώτησης, ότι σε περίπτωση που η επίλυση του ζητήματος οδηγηθεί στο Ανώτατο, θα προκύψει καθυστέρηση.

Όπως πρόσθεσε συμπερασματικά, «η ομάδα ελέγχου θα προσπαθήσει να έχει έτοιμο το προσχέδιο της έκθεσης μέχρι την Παρασκευή (10/09) μετά που θα λάβουμε τις απαντήσεις από τους ελεγχόμενους, για να γνωρίζει ο πολίτης τα περιεχόμενα και τα ευρήματα αυτής της έκθεσης».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top