Συνάντηση Μητσοτάκη-Μακρόν

Συνάντηση Μητσοτάκη-Μακρόν

Συνάντηση στο περιθώριο της Ευρωμεσογειακής Συνόδου θα έχουν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν, την Πέμπτη 10/09, προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας.

Η Αθήνα επιθυμεί να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η αγορά αμυντικού εξοπλισμού από τη Γαλλία και κυρίως αυτή των 18 «Ραφάλ». Η συνάντηση Μακρόν – Μητσοτάκη την Πέμπτη αναμένεται να επιβεβαιώσει τη βούληση των δύο χωρών να προχωρήσει η συμφωνία ενώ η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να σταλεί και ένα ισχυρό μήνυμα στην Άγκυρα προκειμένου να σταματήσουν οι προκλητικές ενέργειες στο Αιγαίο.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι το προσεχές Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει από τη Θεσσαλονίκη το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ το οποίο θα αφορά και στους τρεις Κλάδους: Πεζικό, Αεροπορία και Ναυτικό.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κρίσιμο σταυροδρόμι για το Κυπριακό - Τι θα κριθεί στην επόμενη συνάντηση

Κρίσιμο σταυροδρόμι για το Κυπριακό - Τι θα κριθεί στην επόμενη συνάντηση

Νέα δεδομένα φαίνεται να διαμορφώνονται στο Κυπριακό, καθώς στο προσκήνιο επανέρχεται η συζήτηση για το πλαίσιο μιας ενδεχόμενης επαναδιαπραγμάτευσης, με το περιεχόμενο της λύσης, τα μεταβατικά στάδια και τα πρακτικά βήματα που θα μπορούσαν να διευκολύνουν την καθημερινότητα των δύο κοινοτήτων να αποκτούν ιδιαίτερη σημασία.

BEST OF TOTHEMAONLINE