ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Συνεχίζεται η άσκηση Τουρκίας – ψευδοκράτους

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Συνεχίζεται η άσκηση Τουρκίας – ψευδοκράτους

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται την Δευτέρα 07/09, η άσκηση «Καταιγίδα Μεσογείου», η οποία διεξάγεται στα κατεχόμενα με τη συμμετοχή της Τουρκίας μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ, το τουρκικό ΥΠΑΜ ανακοίνωσε ότι η άσκηση έρευνας και διάσωσης του «μάρτυρα Τζενγκίζ Τοπέλ» εκτελείται όπως είχε προγραμματιστεί κάθε χρόνο σε θάλασσα, αέρα και ξηρά και σήμερα πραγματοποιείται το σκέλος που αφορά την θάλασσα.

Η Τουρκία, αναφέρεται, συνεχίζει με επιτυχία την άσκηση όπως είχε προγραμματισθεί χρησιμοποιώντας τα πυρομαχικά και τα οπλικά συστήματα που έχει αναπτύξει τοπικά και εθνικά.
 
Σε δηλώσεις του χθες, μετά την έναρξη της άσκησης, στα ΜΚΔ ο «πρωθυπουργός» και υποψήφιος «πρόεδρος», Ερσίν Τατάρ χαιρέτισε την έναρξη της κοινής άσκησης με την Τουρκία, αναφέροντας ότι παρά το ότι τάσσονται υπέρ της ειρήνης της συμφιλίωσης και της φιλίας, είναι αποφασισμένοι, όπως είπε να συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματά και συμφέροντα τους.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν το 2028: Τα νέα πρόσωπα, οι πολιτικές ισορροπίες και τα μηνύματα Χριστοδουλίδη - Βίντεο

Ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν το 2028: Τα νέα πρόσωπα, οι πολιτικές ισορροπίες και τα μηνύματα Χριστοδουλίδη - Βίντεο

Έπειτα από εβδομάδες έντονης φημολογίας και διαρροών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προχώρησε στον πολυαναμενόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, ο οποίος , εκτός απροόπτου, εκτιμάται ότι θα είναι και ο τελευταίος πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2028. Οι αλλαγές ήταν περιορισμένες, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, βάζοντας τέλος στα σενάρια που κυκλοφορούσαν ήδη από την προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών.

BEST OF TOTHEMAONLINE