ΔΙΕΘΝΗ

Δεν υπάρχουν τραυματίες από τη φωτιά στο λιμάνι της Βηρυτού, ανακοίνωσε ο Ερυθρός Σταυρός

Δεν υπάρχουν τραυματίες από τη φωτιά στο λιμάνι της Βηρυτού, ανακοίνωσε ο Ερυθρός Σταυρός

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τημ Πέμπτη 10/09, σε αποθήκη στο λιμάνι της Βηρυτού, από την οποία υψώθηκε μια τεράστια στήλη καπνού στον ουρανό της λιβανικής πρωτεύουσας, λίγο περισσότερο από έναν μήνα μετά την τεράστια έκρηξη που κατέστρεψε το λιμάνι της και κατοικημένη περιοχή γύρω από αυτό.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στην κατεστραμμένη ζώνη αφορολόγητων προϊόντων του λιμανιού και ένας αξιωματούχος σημείωσε ότι περιορίστηκε στην περιοχή αυτή. Ωστόσο ήταν άλλο ένα πλήγμα για το λιβανικό έθνος που βρίσκεται αντιμέτωπο με μια βαθιά οικονομική κρίση, η οποία θέτει την μεγαλύτερη απειλή για την σταθερότητα της χώρας μετά τον εμφύλιο πόλεμο του 1975-1990.

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι μια αποθήκη με μηχανέλαια και ελαστικά τυλίχθηκε στις φλόγες και ότι προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς. Εικόνες που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν ένα ελικόπτερο του στρατού να ρίχνει νερό για να σβήσει τη φωτιά. Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής άμυνας δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο του Λιβάνου AlJadeed ότι δεν έχει διευκρινιστεί το είδος των υλικών που καίγονται. Ωστόσο συνέστησε στους κατοίκους να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, σημειώνοντας ότι η πυρκαγιά είναι περιορισμένη σε ένα μέρος.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top