ΔΙΕΘΝΗ

Ρώσοι, Κινέζοι και Ιρανοί χάκερ προσπαθούν να κατασκοπεύσουν Τραμπ και Μπάιντεν σύμφωνα με την Microsoft

Ρώσοι, Κινέζοι και Ιρανοί χάκερ προσπαθούν να κατασκοπεύσουν Τραμπ και Μπάιντεν σύμφωνα με την  Microsoft

Χάκερ που συνδέονται με τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν προσπαθούν να κατασκοπεύσουν συνεργάτες τόσο του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ όσο και του Δημοκρατικού αντιπάλου του, του Τζο Μπάιντεν, υποστηρίζει η εταιρεία Microsoft Corp.

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε πρόσφατα ότι μια από τις εταιρείες συμβούλων που εργάζονται για την προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν ενημερώθηκε από τη Microsoft ότι είχε μπει στο στόχαστρο ύποπτων Ρώσων χάκερ. Η ανακοίνωση της Microsoft επισημαίνει ότι οι σύμβουλοι και των δύο υποψηφίων προέδρων διατρέχουν κίνδυνο να μπουν στο στόχαστρο "ψηφιακών κατασκόπων" απ` όλον τον κόσμο ενόψει των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο, αρμόδιο για την ασφάλεια των πελατών, Τομ Μπερτ, η ίδια ομάδα Ρώσων χάκερ που παρενέβη στις εκλογές του 2016, την περασμένη χρονιά προσπαθούσε να "σπάσει" λογαριασμούς που ανήκουν σε πολιτικούς συμβούλους τόσο των Ρεπουμπλικάνων όσο και των Δημοκρατικών, καθώς επίσης και ιδρυμάτων προβληματισμού και άλλων οργανώσεων.

Ο Μπερτ υποστήριξε ότι Κινέζοι χάκερ στοχοθέτησαν ανθρώπους "που συνδέονται στενά με τα προεκλογικά επιτελεία και τους υποψηφίους", συμπεριλαμβανομένου και ενός μη κατονομαζόμενου συμμάχου του Μπάιντεν και "τουλάχιστον ενός" προσώπου που συνδεόταν στο παρελθόν με την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, Ιρανοί χάκερ επιχείρησαν να μπουν σε λογαριασμούς που ανήκουν σε αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ και σε μέλη του προεκλογικού επιτελείου του Ρεπουμπλικάνου προέδρου. Ο Μπερτ δεν κατονόμασε κανέναν από τους "στόχους" και η Microsoft απέφυγε να σχολιάσει αν μεταξύ αυτών ήταν και η εταιρεία συμβούλων SKDKnickerbocker, όπως είχε μεταδώσει το πρακτορείο Reuters.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top