Παράνομη η νέα τουρκική Navtex λέει η Κυπριακή Δημοκρατία

Παράνομη η νέα τουρκική Navtex λέει η Κυπριακή Δημοκρατία

Παράνομη χαρακτηρίζεται, με Navtex που εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία, η τουρκική Navtex που εκδόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 11/09, από τον ο σταθμός της Αττάλειας για ναυτικές ασκήσεις με βολές πυροβόλων από αύριο μέχρι και τις 14 Σεπτεμβρίου.

Στην Navtex που εκδόθηκε νωρίτερα την Παρασκευή 11/09, η τουρκική ειδοποίηση προς ναυτιλωμένους χαρακτηρίζεται ως παράνομη και ότι παραβιάζει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα τουρκική Navtex δεσμεύει περιοχές δυτικά της Κερύνειας και φτάνει μέχρι τον κόλπο της Μόρφου.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν στην Κύπρο σε 8 ημέρες: Οι επαφές που ίσως κρίνουν τις επόμενες εξελίξεις

Ολγκίν στην Κύπρο σε 8 ημέρες: Οι επαφές που ίσως κρίνουν τις επόμενες εξελίξεις

Επί της ουσίας του Κυπριακού θα είναι οι επαφές της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, όπου φτάνει σε 8 ημέρες. Προς το παρόν είναι γνωστό ότι η Μαρία Άγκελα Ολγκίν θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν χωρίς να είναι μέχρι στιγμής γνωστό κατά πόσο θα υπάρξει τριμερής συνάντηση, όπως στο τελευταίο της ταξίδι.