ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: 'Έχουμε επιλύσει τα προβλήματα, θα γίνουν 16 χιλιάδες τεστ' - Τι θα γίνει αν εντοπιστεί κρούσμα σε σχολείο

ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: 'Έχουμε επιλύσει τα προβλήματα, θα γίνουν 16 χιλιάδες τεστ' - Τι θα γίνει αν εντοπιστεί κρούσμα σε σχολείο

Για το 2020-21 παιδεία και υγεία πάνε μαζί, επισημαίνει ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, σε συνέντευξη του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου.

Όπως είπε, «στόχος είναι να πάμε όλοι στο σχολείο, με ασφάλεια «και να κερδίσουμε και αυτή τη σχολική χρονιά, εξασφαλίζοντας ποιοτική εκπαίδευση».

Κληθείς να σχολιάσει ότι τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, θα χτυπήσει το κουδούνι στις σχολικές μονάδες και θα αρχίσουν τα μαθήματα με φυσική παρουσία μαθητών/μαθητριών, ο κ. Προδρόμου απάντησε ότι πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση.
 
«Είναι ανάγκη να τηρήσουμε προσεκτικά τους υγειονομικούς κανόνες. Αυτό καλείται να κάνει ξανά το σχολείο. Πρέπει να το πετύχουμε, όπως έγινε και τον περασμένο Μάιο. Δηλαδή, πρέπει τα σχολεία να είναι και πάλι χώρος υγειονομικής ασφάλειας. Μου δίνει σιγουριά το γεγονός ότι και τον περασμένο Μάιο υπήρξαν αμφιβολίες, ανησυχίες και φόβος εκφράστηκε μάλιστα από κάποιους, αλλά τα καταφέραμε. Για το 2020-21 παιδεία και υγεία πάνε μαζί. Ο στόχος μας είναι διπλός. Είμαι αισιόδοξος ότι θα το πετύχουμε. Χάρη στην ευσυνειδησία και την αφοσίωση των εκπαιδευτικών μας, την οποία και χαιρετίζω, με τη συνεργασία των γονέων, αλλά και με τη συνετή συμπεριφορά των παιδιών. Θα δείξουμε ότι το δημόσιο σχολείο όχι μόνο είναι υγειονομικά ασφαλής χώρος, αλλά μπορεί και να διδάξει και την ορθή υγειονομικά συμπεριφορά», σημείωσε.
 
Σε ερώτηση αν οι αίθουσες διδασκαλίας στα σχολεία, η επίπλωση, όσα προνοούνται από τα Υγειονομικά πρωτόκολλα, έχουν προσαρμοστεί και από τις επισκέψεις σε σχολεία τι είναι αυτό που έχει διαπιστώσει, ο κ. Προδρόμου είπε ότι τα σχολεία βρίσκονται σε ετοιμότητα.
 
Υπήρξαν, συνέχισε, «κάποια προβλήματα για να εξασφαλίσουμε αραίωση στη βάση των οδηγιών, διότι δεν είναι παγκυπρίως όλες οι αίθουσες, σε όλα τα σχολεία ίδιες».
 
«Υπήρξαν σχολεία και αίθουσες όπου έπρεπε να δοθούν ειδικές λύσεις. Αλλά έχουμε επιλύσει τα προβλήματα. Έχουν δοθεί έκτακτες λύσεις για να ξεκινήσουμε σωστά και στη συνέχεια θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την κατάσταση, κυρίως με τη σταδιακή προμήθεια μονοθέσιων θρανίων. Μας βοήθησαν πολύ οι σχολικές εφορείες και θα συνεχίσουν την προσπάθεια. Τα αναλώσιμα υλικά έχουν διανεμηθεί στα σχολεία. Έγινε απολύμανση και σήμανση των εξωτερικών χώρων. Εδώ θέλω ξανά να υπογραμμίσω την καλή δουλειά που κάνει το προσωπικό καθαρισμού. Για να τηρούνται οι έκτακτες οδηγίες εργάζονται περισσότερο από ό,τι συνήθως», πρόσθεσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top