ΕΔΕΚ: Δυσαρέσκεια με Πομπέο και αναμονή για ανασκευή των δηλώσεων του

ΕΔΕΚ: Δυσαρέσκεια με Πομπέο και αναμονή για ανασκευή των δηλώσεων του

Όπως αναφέρεται στην εν λόγω ανακοίνωση, οι δηλώσεις Πομπέο δεν πρέπει να αφήνουν ικανοποιημένες Λευκωσία και Αθήνα.

Αναλυτικά:

Oι δηλώσεις του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο περί αποχώρησης στρατιωτικών στοιχείων για την έναρξη διαλόγου λογικά δεν πρέπει να αφήνουν ικανοποιημένες Λευκωσία και Αθήνα.

Θέση της ΕΔΕΚ είναι ότι, πριν την έναρξη οποιασδήποτε διαδικασίας διαλόγου, θα πρέπει να αποχωρήσουν ΟΛΑ τα πολεμικά και ερευνητικά πλοία της Τουρκίας από την ΑΟΖ της Ελλάδος και της Κύπρου και η Τουρκική Κυβέρνηση να δηλώσει με σαφήνεια την προσήλωση της στην συνθήκη της Λωζάνης του 1923.

Οποιαδήποτε άλλη διαδικασία χωρίς να προηγηθεί αυτό που έχουμε επισημάνει πιο πάνω, εγκυμονεί κινδύνους είτε κεφαλαιοποίησης κερδών από την Τουρκία στο πλαίσιο της αναθεωρητικής πολιτικής της είτε η Ελλάδα -η οποία δεν θα προχωρήσει σε παραχωρήσεις -να θεωρηθεί και αδιάλλακτη.

Κάτι τέτοιο θα δώσει την δυνατότητα σε τρίτους να παρεμποδίσουν την λήψη κυρωτικών μέτρων εις βάρος της Τουρκίας.

Ως ΕΔΕΚ αναμένουμε ακόμη πως μέσα από την αποψινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Αμερικανό υπουργό εξωτερικών θα έχουμε ανασκευή των σχετικών δηλώσεων Πομπέο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές σε τεντωμένο σχοινί: Ρευστότητα, πολυκομματισμός και η μάχη μέχρι το νήμα-Πολιτικό σκηνικό σε διαρκή αναδιαμόρφωση

Βουλευτικές σε τεντωμένο σχοινί: Ρευστότητα, πολυκομματισμός και η μάχη μέχρι το νήμα-Πολιτικό σκηνικό σε διαρκή αναδιαμόρφωση

Η προεκλογική περίοδος για τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου στην Κύπρος εξελίσσεται σε μια από τις πιο απρόβλεπτες των τελευταίων ετών. Το πολιτικό σύστημα δείχνει να μεταβαίνει σε μια νέα φάση, όπου η σταθερότητα των προηγούμενων δεκαετιών δίνει τη θέση της σε έντονη ρευστότητα και αυξημένο ανταγωνισμό.

BEST OF TOTHEMAONLINE