Νέο μέτρο από το Facebook: Περιορίζονται οι προωθήσεις μέσω Messenger

Νέο μέτρο από το Facebook: Περιορίζονται οι προωθήσεις μέσω Messenger

Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης αποφάσισε να περιορίσει τη διασπορά ψευδών ειδήσεων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και των κρίσιμων επερχόμενων εκλογών στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες του πλανήτη.

«Θέλουμε το Messenger να είναι μια ασφαλής και αξιόπιστη πλατφόρμα που να συνδέει φίλους και οικογένειες», αναγράφεται στο blog. To νέο μέτρο προκειμένου να περιορίσει την παραπληροφόρηση μέσω των μηνυμάτων στο Messenger αποφάσισε να λάβει το Facebook. Συγκεκριμένα, οι χρήστες του θα μπορούν πλέον να προωθούν ένα μήνυμα σε μέχρι πέντε φίλους ή ομάδες κάθε φορά. «Με το να περιορίζουμε τις προωθήσεις είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να μειώσουμε την διάδοση των ψευδών ειδήσεων και του περιεχομένου, που μπορεί να βλάψει πραγματικά τον κόσμο» αναφέρει χαρακτηριστικά το επίσημο blog του Facebook.

Μέσα στον Αύγουστο το Facebook είχε ανακοινώσει ότι από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο κατέβασε 7 εκατομμύρια ποστ από Facebook και Instagram τα οποία διέδιδαν εσφαλμένες και επικίνδυνες πληροφορίες (fake news) σχετικά με τον κορονοϊό. Επιπλέον, η εταιρεία έστειλε προειδοποιήσεις σε ακόμα 98 εκατομμύρια ποστ τα οποία δεν κρίθηκαν τόσο επικίνδυνα ώστε να κατέβουν.

Από jenny.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα κίνηση Γκουτέρες για το Κυπριακό - «Θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο»

Νέα κίνηση Γκουτέρες για το Κυπριακό - «Θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο»

Ο Γενικός Γραμματέας των ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, έχει στο μυαλό του συγκεκριμένες κινήσεις για το αμέσως επόμενο διάστημα, ανέφερε, την Τρίτη, ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου, σε συζήτηση στο πλαίσιο του Cyprus Forum, στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE