ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ: Διαμαρτυρία υπό κάλυψη... drone της Αστυνομίας - Ειρωνεία κατά αστυνομικών - VIDEO & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ: Διαμαρτυρία υπό κάλυψη... drone της Αστυνομίας - Ειρωνεία κατά αστυνομικών - VIDEO & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Γύρω στα 400 άτομα μαζεύτηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας, σήμερα Σάββατο (12/09) στις 18:00 το απόγευμα, για μια διαμαρτυρία "υπέρ της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων", που όπως διατείνονται οι διαμαρτυρόμενοι, λόγω πανδημίας έχουν καταπατηθεί.

Ρεπορτάζ /φωτορεπορτάζ: Γιώργος Τάττης

Παρούσα στην διαμαρτυρία ήταν η Αστυνομία, η οποία περιφρουρούσε την περιοχή, βιντεοσκοπώντας παράλληλα με drone και κάμερες. Όπως σημείωσε η Αστυνομία σε προηγούμενη ανακοίνωσή της, σκοπός της βιντεοσκόπησης είναι να εξευρεθούν αυτοί οι οποίοι καταπάτησαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Αξίζει να σημειώθει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των διαδηλωτών δεν φορούσε μάσκα. Ένας από τους αρχικούς ομιλητές της διαμαρτυρίας ευχαρίστησε την Αστυνομία για την προσφορά της ενώ λίγο μετέπειτα καταφέρθηκε ειρωνικά εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, λέγοντας πώς "και η Αστυνομία είναι μαζί μας, καθώς κανείς δεν φορά μάσκα προς τα πίσω".

Κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας υπήρξαν κάποιες μεμονωμένες αντιδράσεις από νεαρούς, οι οποίοι αντέδρασαν στην βιντεοσκόπησή τους.

 

Υπενθυμίζουμε πώς μέσα στις θεματικές των διοργανωτών, τόσο στην σημερινή διαμαρτυρία όσο και σε αυτή που διεξήχθη 2 εβδομάδες πριν, είναι η εναντίωση στη χρήση μάσκας, στο 5G, στα διατάγματα της αστυνομίας λόγω της πανδημίας, στα υγειονομικά πρωτόκολλα, στην υποχρεωτική νοσηλεία και θεραπεία και οποιαδήποτε υποχρεωτική επεμβατική ιατρική διαδικασία ή φάρμακο.

Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν πανό που καταφέρονταν ενάντια "Στα δικτατορικά διατάγματα",  και που ανέγραφαν"όχι στην προπαγάνδα - όχι στην μάσκα", "Τέρμα ο Κοροδοϊός", αλλά και πανό με θρησκευτικό περιεχόμενο και αυτοκόλλητα ενάντια στα 5G.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top