Κοινή Άσκηση Έρευνας και Διάσωσης πραγματοποίησαν Κύπρος – Μεγάλη Βρετανία

Κοινή Άσκηση Έρευνας και Διάσωσης πραγματοποίησαν Κύπρος – Μεγάλη Βρετανία

Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης με την ονομασία «CYPUK - 02/20» μεταξύ αεροναυτικών δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο (12/09).

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η άσκηση εκτελέστηκε σε θαλάσσια περιοχή εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ), με τη συμμετοχή ελικοπτέρου της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας και του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης «HMS TRENT» του Βασιλικού Ναυτικού της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς και εξειδικευμένου νοσηλευτή της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

Τον επιχειρησιακό έλεγχο και το συντονισμό των Α/Ν μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία με το Βασιλικό Ναυτικό της Μεγάλης Βρετανίας και την Ύπατη Αρμοστεία του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Οι Βρυξέλλες γίνονται το επόμενο κρίσιμο διπλωματικό τεστ-Στο επίκεντρο η αποστολή της Ολγκίν και η άτυπη πενταμερής

Κυπριακό: Οι Βρυξέλλες γίνονται το επόμενο κρίσιμο διπλωματικό τεστ-Στο επίκεντρο η αποστολή της Ολγκίν και η άτυπη πενταμερής

Η διπλωματική κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό εισέρχεται σε μία από τις πιο κρίσιμες φάσεις των τελευταίων μηνών, με το βλέμμα να στρέφεται πλέον στις Βρυξέλλες. Μετά τις διαδοχικές δημόσιες παρεμβάσεις του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυπριακής κυβέρνησης, οι επόμενες ημέρες αναμένεται να κρίνουν κατά πόσο υπάρχουν οι προϋποθέσεις, για τη σύγκληση της άτυπης πολυμερούς διάσκεψης, η οποία, σύμφωνα με τον σχεδιασμό των Ηνωμένων Εθνών, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου, ή στις αρχές Αυγούστου.

BEST OF TOTHEMAONLINE

Όπλα είπα λέω 

Όπλα είπα λέω