ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Αυξήθηκαν τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια τον Απρίλιο

ΚΥΠΡΟΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Αυξήθηκαν τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια τον Απρίλιο

Μικρή αύξηση παρουσίασαν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τον Απρίλιο.

Ειδικότερα, τα ΜΕΔ ανήλθαν σε €8.953 εκατομμύρια τον Απρίλιο από €8.929 εκατ. τον προηγούμενο μήνα. Ως ποσοστό των συνολικών δανείων τα κόκκινα δάνεια στο 27,7%, παραμένοντας αμετάβλητο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα λόγω της αύξησης των συνολικών δανείων, τα οποία ανήλθαν σε €32,3 δις στο τέλος Απριλίου 2020 από €32,2 δις στο τέλος Μαρτίου 2020.

Αντίθετα, οι συνολικές χορηγήσεις με καθυστέρηση πέραν των 90 ημερών, στις οποίες δεν περιλαμβάνονται οι χορηγήσεις που έχουν αναδιαρθρωθεί, παρουσίασαν αύξηση για τέταρτο μήνα εντός του 2020 και ανήλθαν σε €7,62 δισεκατομμύρια από €7,56 δις τον προηγούμενο μήνα. Ως ποσοστό των συνολικών δανείων, οι συνολικές χορηγήσεις με καθυστέρηση πέραν των 90 ημερών ανήλθαν στο 23,6%.

Οι συσσωρευμένες προβλέψεις ανήλθαν σαν €5,11 δις τον Απρίλιο από €5,01 τον προηγούμενο μήνα και αντιστοιχούσαν στο 55,2 των συνολικών ΜΕΔ.

Τα ΜΕΔ των νοικοκυριών ανήλθαν σε €4,26 δις και τα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων σε €3,96 δις, εκ των οποίων τα €3,46 δις ανήκουν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

ΟΙ συσσωρευμένες προβλέψεις για ΜΕΔ νοικοκυριών ανέρχονται στο 47,2% και οι αντίστοιχες για επιχειρηματικά ΜΕΔ ανήλθαν τον Απρίλιο σε 62% με το αντίστοιχο για ΜΕΔ μικρομεσαίων επιχειρήσεων να ανέρχεται σε 62,5%

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top