Τηλεφωνική επικοινωνία Τσαβούσογλου – Πομπέο για Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσαβούσογλου – Πομπέο για Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε, νωρίς το βράδυ της Δευτέρας 14/9, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο πραγματοποίησε επίσκεψη – αστραπή στην Κύπρο, το Σάββατο, όπου έγινε δεκτός από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη και έπειτα από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Μάικ Πομπέο, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη, κατέστησε σαφές ότι Ελλάδα και Κύπρος έχουν κάθε δικαίωμα να εκμεταλλευτούν τους φυσικούς πόρους στις θαλάσσιες ζώνες τους, υπενθυμίζοντας πως τα έσοδα από την πώληση φυσικού αερίου στην Κύπρο θα διαμοιραστούν μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Τέλος αναφέρθηκε στο Κυπριακό, λέγοντας πως οι ΗΠΑ είναι υπέρ της επίλυσης στην βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας που θα λειτουργήσει προς όφελος όλων.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Το Κυπριακό μπαίνει ξανά σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας, με τον χρόνο μέχρι τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, να λειτουργεί πλέον ως άτυπο πολιτικό ορόσημο. Οι συναντήσεις Νίκου Χριστοδουλίδη και Τουφάν Ερχιουρμάν, αποκτούν εβδομαδιαίο ρυθμό, η Μαρία Άνχελα Ολγκίν επιστρέφει στην Κύπρο προς το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου, μεταφέροντας την καταγραφή των συγκλίσεων που ετοίμασαν τα Ηνωμένα Έθνη και η συζήτηση για τα επόμενα βήματα αποκτά πλέον συγκεκριμένο περιεχόμενο.