ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΟΜ - ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ: Hackers κτύπησαν το σύστημα κρατήσεων για να 'κλέβουν' τα κενά για τις εξετάσεις οδήγησης - ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΤΟΜ - ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ: Hackers κτύπησαν το σύστημα κρατήσεων για να 'κλέβουν' τα κενά για τις εξετάσεις οδήγησης - ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προβλήματα δημιούργησαν οι αλλαγές στο διαδικτυακό σύστημα κρατήσεων για τις εξετάσεις άδειας οδηγών που εφαρμόζει το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, σύμφωνα με ιδιοκτήτες σχολών οδηγών, με το Τμήμα να απαντάει πώς το πρόβλημα προήλθε από "hackers".

Του Γιώργου Τάττη

Όπως καταγγέλλεται στο ThemaOnline, «υπάρχουν αυτοαποκαλούμενοι πρόεδροι συνδέσμων Σχολών Οδηγών οι οποίοι δεν έχουν προχωρήσει ποτέ σε εγγραφές μελών και ούτε έχουν διεξάγει εκλογές για εκλογή αντιπροσώπων». Αυτοί οι Σύνδεσμοι «δεν προχωρούν σε εκ των προτέρων ενημέρωση για τα προβλήματα που υποβάλλουν επί τακτικής βάσης προς τους κρατικούς αξιωματούχους».

Έτσι, η συγκεκριμένη αλλαγή, φαίνεται να εξυπηρετεί συγκεκριμένες Σχολές Οδηγών οι οποίες, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, εκμεταλλεύονται το νέο σύστημα κρατήσεων για να ευνοούν δικούς τους μαθητές, έναντι άλλων.

Όπως εξηγεί ιδιοκτήτης σχολής οδηγών σε επιστολή που δημοσιεύουμε, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, στο σύστημα που γίνονται οι ακυρώσεις κρατήσεων, δίδεται προτεραιότητα στην σχολή που έκανε την ακύρωση για νέο προγραμματισμό. «Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την επιμήκυνση του χρόνου αναμονής για εξέταση αφού κάποιες σχολές οδηγών προχώρησαν σε επιπλέον εικονικές κρατήσεις χωρίς να είναι εις γνώση των μαθητών, έτσι ώστε αργότερα να τις ακυρώσουν για να επανακρατήσουν με άλλο μαθητή».

Ως εκ τούτου, «αυτή η αλλαγή οδήγησε στην αύξηση του χρόνου αναμονής και δημιούργησε μαύρη αγορά κρατήσεων». Η εν λόγω επιστολή επικαλείται και σχετικά δημοσιεύματα του «Φιλελεύθερου» από συνέντευξη του αρμόδιου υπουργού.

Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον κ. Γιάννη Νικολαϊδη, αναπληρωτή Διευθυντή του Τμήματος Οδικών Μεταφορών ο οποίος μας ενημέρωσε πώς όντως εντοπίστηκε ένα πρόβλημα, το οποίο και διερευνάται.

Όπως πρόσθεσε, «έχει αναγκαστικά διακοπεί η διαδικτυακή υπηρεσία κράτησης ημερομηνίας για πρακτική δοκιμασία, μέχρι να προβούμε στις απαραίτητες τεχνικές αλλαγές ώστε να διασφαλιστεί η ακεραιότητα του συστήματος».

Όμως, όπως συμπληρώνεται από τον Αναπληρωτή Διευθυντή, δεν είναι ευθύνη του Τμήματος, καθώς «κάποιοι έκαναν ουσιαστικά ένα ηλεκτρονικό ρομπότ το οποίο χτυπούσε συνεχώς το σύστημα και έκλεινε τις ημερομηνίες αυτοβούλως».

Σε ερώτηση μας για το εάν συγκεκριμένες Σχολές Οδηγών καταχράστηκαν τα κενά και ενδεχομένως να είναι δική τους ευθύνη, ο κ. Νικολαϊδης απάντησε πώς μπορεί και να μην είναι σχολές αλλά συγκεκριμένα άτομα και πως είναι δύσκολo να εντοπιστούν γιατί το σύστημα ήταν διαδικτυακό. Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε πώς «εάν τους ανακαλύψουμε θα τους καταγγείλουμε στην Αστυνομία».

Μάλιστα, επισήμανε πώς «έχει εκδοθεί ήδη ανακοίνωση σήμερα Τρίτη (15/09) και καθοδηγά όλες τις Σχολές, είτε είναι μέλη κάποιου συνδέσμου είτε όχι, για το πώς θα προχωρήσουν με τις εξετάσεις».

Σε σχέση με τις υπόνοιες για μη εξουσιοδοτημένους συνδέσμους, ο κ. Νικολαϊδης τόνισε πως «εμείς καλούμε όλους τους νόμιμους συνδέσμους και εκπροσώπους να μας υποβάλλουν τα αιτήματά τους για να τα εξετάζουμε. Το δικαίωμα κάποιου να είναι ή να μην είναι σε σύνδεσμο είναι αναφαίρετο, αυτό όμως δεν επηρεάζει τη σχέση του ΤΟΜ μαζί του».
«Εάν υποστηρίζουν κάποιοι πως δεν γίνονται εκλογές, αυτό δεν αφορά το Τμήμα αλλά τον εκάστοτε σύνδεσμο», έκλεισε ο κ. Νικολαϊδης.

Γιώργος Τάττης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top