Eύκολη πρόσβαση σε COVID-19 τεστ για ταξιδιώτες, ζήτησε ο ΠΑΣΥΞΕ από την Επίτροπο Κυριακίδου

Eύκολη πρόσβαση σε COVID-19 τεστ για ταξιδιώτες, ζήτησε ο ΠΑΣΥΞΕ από την Επίτροπο Κυριακίδου

Τη συμβολή της Επιτρόπου Υγείας & Ασφάλειας των Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Στέλλας Κυριακίδου, ως της αρμόδιας Επιτρόπου της ΕΕ, προκειμένου να δημιουργηθούν  οι προϋποθέσεις για εύκολη πρόσβαση σε COVID-19 τεστ, ζήτησε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ). 

Σε δελτίο Τύπου ο ΠΑΣΥΞΕ αναφέρει πως η πανδημία έχει  επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό τη δυνατότητα των πολιτών να ταξιδεύουν, με την ταξιδιωτική βιομηχανία να έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.
 
Ο ΠΑΣΥΞΕ θεωρεί ότι η μαζική διάθεση των τεστ στην Ευρώπη θα διευκολύνει τους πολίτες ώστε να συνεχίσουν να ταξιδεύουν. "Όσα περισσότερα τεστ γίνονται, τόσο πιο ασφαλείς θα αισθάνονται οι πολίτες να ταξιδεύουν, διευκολύνοντας την επάνοδό τους σε συνθήκες κανονικότητας", αναφέρεται.
 
Ο Σύνδεσμος εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να βρεθούν οι τρόποι ώστε η διενέργεια των εξετάσεων αυτών να καταστεί πιο προσβάσιμη και φθηνότερη για όλους τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες και αν είναι δυνατόν, με γρήγορο αποτέλεσμα (quick result).
 
"Μια τέτοια εξέλιξη, παράλληλα με τη συνέχιση των ερευνών για τη δημιουργία εμβολίου, θα λειτουργήσει υποβοηθητικά στην προσπάθεια επανεκκίνησης του τουρισμού και των ταξιδιών τα επόμενα χρόνια, αλλά και στην επιστροφή των οικονομιών  σε ρυθμούς ανάπτυξης", αναφέρεται.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Παρασκηνιακές διεργασίες για το Κυπριακό: Πού στοχεύει η προσπάθεια Γκουτέρες  - «Δεν αποκλείουμε θετικές εξελίξεις»

Παρασκηνιακές διεργασίες για το Κυπριακό: Πού στοχεύει η προσπάθεια Γκουτέρες - «Δεν αποκλείουμε θετικές εξελίξεις»

Παρασκηνιακές επαφές που «δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας» βρίσκονται σε εξέλιξη στη Νέα Υόρκη για το Κυπριακό, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο θετικών εξελίξεων μέσα στην εβδομάδα. Η παρουσία του στη Νέα Υόρκη περιλαμβάνει σειρά επαφών για το Κυπριακό, μεταξύ άλλων με τον ΓΓ του ΟΗΕ και την προσωπική του απεσταλμένη.

BEST OF TOTHEMAONLINE