Ο Νετανιάχου εκτιμά πως οι συμφωνίες μπορούν να βάλουν τέλος στην ισραηλινο-αραβική διένεξη

Ο Νετανιάχου εκτιμά πως οι συμφωνίες μπορούν να βάλουν τέλος στην ισραηλινο-αραβική διένεξη

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου εκτίμησε σήμερα πως η υπογραφή στον Λευκό Οίκο συμφωνιών ομαλοποίησης μεταξύ του Ισραήλ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Μπαχρέιν μπορεί να συμβάλει "στο τέλος της ισραηλινο-αραβικής διένεξης".


 "Για εκείνους που φέρουν τα τραύματα του πολέμου, θεωρούν πολύτιμα τα οφέλη της ειρήνης, αυτό που κάνουμε σήμερα είναι τεράστιο, πρωτίστως διότι αυτή η ειρήνη θα επεκταθεί εντέλει σε άλλα αραβικά κράτη και μπορεί να βάλει τέλος στην ισραηλινο-αραβική διένεξη μια και για πάντα", επισήμανε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, κατά την υπογραφή των ιστορικών συμφωνιών κατανόησης στον Λευκό Οίκο.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Αμπντάλα μπιν Ζάγιεντ αλ Ναχιάν ευχαρίστησε, από την πλευρά του, τον Ισραηλινό ηγέτη που "σταμάτησε την προσάρτηση των παλαιστινιακών εδαφών".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Ο Τραμπ κατηγορεί το Ιράν ότι δεν αφήνει το πετρέλαιο να περάσει από τα Στενά του Ορμούζ - «Δεν είναι αυτό που συμφωνήσαμε»

LIVE: Ο Τραμπ κατηγορεί το Ιράν ότι δεν αφήνει το πετρέλαιο να περάσει από τα Στενά του Ορμούζ - «Δεν είναι αυτό που συμφωνήσαμε»

Ενώ οι ΗΠΑ και το Ιράν προετοιμάζονται για συνομιλίες στο Πακιστάν, το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τον Λίβανο, όπου στις επιθέσεις της Τετάρτης σκοτώθηκαν πάνω από 300 άνθρωποι, ανάμεσά τους 33 παιδιά. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, οι Ιρανοί διαπραγματευτές έφτασαν στο Ισλαμαμπάντ. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE