Πολιτεία: Στον Ιμπραχίμ Αζίζ το φετινό Βραβείο Δημοκρατίας

Πολιτεία: Στον Ιμπραχίμ Αζίζ το φετινό Βραβείο Δημοκρατίας

Στον Τουρκοκύπριο μελετητή, συγγραφέα, λογοτέχνη και δημοσιογράφο Ιμπραχίμ Αζίζ απένειμε το φετινό Βραβείο Δημοκρατίας η οργάνωση Πολιτεία, στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης για τη Διεθνή Ημέρα Δημοκρατίας.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, παρουσιάζοντας το σκεπτικό της βράβευσης ο Δρ. Νίκος Περιστιάνης, κοινωνιολόγος, μέλος του Δ.Σ. της Πολιτείας, ανέλυσε το σκεπτικό της επιλογής του Ιμπραχίμ Αζίζ, παρουσιάζοντας το ιστορικό της συμβολής του στη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στα πρώτα δύσκολα βήματα της, όταν βαλλόταν από διάφορες πλευρές.
 
Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον αγώνα του Ι. Αζιζ, ως συνεργάτη του Ντερβίς Αλή Καβάζογλου και ως επικεφαλής της Οργάνωσης Τουρκοκυπρίων Πατριωτών, υπέρ της ενότητας του κυπριακού κράτους και της ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας Ε/κ και Τ/κ.

Μέσα από την πολύχρονη προσφορά του Αζίζ, ξεχωρίζει επίσης, η προσφυγή του στο ΕΔΑΔ για το δικαίωμα  των Τ/κ που διαβιούν στις ελεύθερες περιοχές για συμμετοχή στις εκλογές της Κυπριακής Δημοκρατίας, με την οποία κατοχυρώθηκε για πρώτη φορά το αναφαίρετο αυτό δικαίωμα. Σημαντική είναι επίσης η παρουσία του ως δημοσιογράφου, αλλά και ως μελετητή. Ως επίσης και η ποιητική του προσφορά, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Βραβείο Δημοκρατίας απένειμε στον Ι. Αζίζ, ο Μίκης Σιανής, Πρόεδρος του Δ.Σ της  Πολιτείας, ενώ στίχους του βραβευθέντα απάγγειλε ο ακαδημαϊκός Κώστας Χαραλαμπίδης.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE