ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσβάλλει γονείς και στρατιώτες η κατηγορία για φυγοστρατία- 'Το ποσό θα εξοικονομηθεί όταν επιστρέψουν για θητεία' - ΒΙΝΤΕΟ - ΠΙΝΑΚΑΣ

Προσβάλλει γονείς και στρατιώτες η κατηγορία για φυγοστρατία- 'Το ποσό θα εξοικονομηθεί όταν επιστρέψουν για θητεία' - ΒΙΝΤΕΟ - ΠΙΝΑΚΑΣ

Προσβάλει τόσο τους γονείς, όσο και τους στρατεύσιμους της 2020 ΕΣΣΟ οι αναφορές πολλών περί «φυγοστρατίας», ενώ τονίζουν πώς το επιπλέον κόστος που θα κληθεί τώρα να επωμιστεί το κράτος με την πρόσληψη ΣΥΟΠ, θα το εξοικονομήσει σε 3-4 χρόνια όταν και θα κληθούν να υπηρετήσουν.

Του Γιώργου Τάττη

Αυτό ειπώθηκε στην συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε η Πλατφόρμα Στρατεύσιμων Φοιτητών της 2020 ΕΣΣΟ, την οποία και πλαισίωσαν γονείς. 

"Κακώς πολιτικοποιήθηκε το θέμα"

Ο κ. Άθως Σοφοκλέους, φανερά ενοχλημένος εξήγησε πώς «οι στρατεύσιμοι φοιτητές θα επιστρέψουν και θα ολοκληρώσουν την στρατιωτική τους θητεία και να υπηρετήσουν ως οφείλουν την πατρίδα μετά την ολοκλήρωση του βασικού τους πτυχίου», ενώ έδειξε και την αντίθεσή του με την «πολιτικοποίηση του θέματος προς εξυπηρέτηση μικρο-πολιτικών σκοπιμοτήτων».

Δεν παρέλειψε δε να αποδώσει ευθύνες, κάνοντας λόγο για «προχειρότητες κάποιων Υπουργών», όμως, χαιρέτισε τις προσπάθειες που έχει καταβάλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για να τις αντιμετωπίσει, εννοώντας την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 3ης Σεπτεμβρίου για προσωρινή απόλυση.

Μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση του ThemaOnline, ο κ. Πανίκος Μακαρίου τόνισε πώς "εάν ήθελαν να φυγοστρατήσουν θα το είχαν κάνει ήδη, όπως έκαναν κάποιοι από τους φοιτητές".

Αναμένεται η έγκριση του προϋπολογισμού για πρόσληψη ΣΥΟΠ

Υπενθυμίζεται πώς αναμένεται πλέον η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για έγκριση του προϋπολογισμού για την πρόσληψη των ΣΥΟΠ οι οποίοι θα κληθούν να αντικαταστήσουν τους φοιτητές. Πριν την αυριανή Ολομέλεια θα συζητηθεί στην Επιτροπή Οικονομικών το πρωί της Παρασκευής (18/09), με την παράκληση να κατατεθεί ως κατ’ επείγον.

Εξού και η δημόσια έκκληση του κ. Σοφοκλέους, για έγκριση του προϋπολογισμού και «συστράτευση για την επίλυση του προβλήματος» από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, καθώς θα φέρουν εξίσου την ευθύνη με την Κυβέρνηση.

Τα οικονομικά αντικίνητρα

Με την σειρά του ο κ. Πανίκος Μακαρίου, παρέθεσε οικονομικά δεδομένα, ζητώντας όπως αφαιρεθεί επίσης το κονδύλι για πληρωμή των στρατεύσιμων, ακόμη και κατά την περίοδο που θα εκτίουν τη θητεία τους. Επιπρόσθετα, είπε ότι τα «τυχόν ποσά που θα απαιτηθούν για την κάλυψη των παροντικών αναγκών, θα εξοικονομηθούν στο έτος κατά την επιστροφή της στην Ε.Φ», εννοώντας κυρίως την πρόσληψη ΣΥΟΠ.

Μάλιστα, έκανε λόγο και για πενταπλάσιο κόστος σε κάποιες περιπτώσεις, το οποίο θα κληθούν να πληρώσουν οι γονείς.

Δείτε τον σχετικό πίνακα, στο οποίο υπολογίζεται και το συνολικό κόστος:

Τέλος, μίλησε και η κ. Αντιγόνη Βακανά, τονίζοντας πώς η όποια απόφαση θα επηρεάσει και τις επόμενες γενεές φοιτητών στην Αγγλία.

Γιώργος Τάττης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Οδηγός κίνδυνος: Γυναίκα οδηγούσε αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο - Βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ναρκωτικών

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top