ΔΙΕΘΝΗ

Νέα επίθεση Ερντογάν σε Μακρόν: 'Ανεπαρκής και φιλόδοξος'

Νέα επίθεση Ερντογάν σε Μακρόν: 'Ανεπαρκής και φιλόδοξος'

Ανεπαρκή και φιλόδοξο αποκάλεσε τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του μέσω τηλεδιάσκεψης στη διευρυμένη σύνοδο επαρχιακών προέδρων του κόμματός του.


Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι κάποιοι στη χώρα προσπαθούν να μας τραβήξουν επίμονα στα ρηχά νερά. “Δεν θα πέσουμε σε αυτή την παγίδα. Τί λένε; Η Τουρκία γιατί είναι στην Συρία, γιατί είναι στην Λιβύη, στην ανατολική Μεσόγειο, στον Καύκασο; Εάν η Τουρκία αποσυρθεί από τη Συρία θα υπάρξει μήπως ειρήνη στη Συρία; Θα καθαριστεί το Βόρειο Ιράκ από τους τρομοκράτες; Αν η Τουρκία γυρίσει την πλάτη, οι πραξικοπηματίες στη Λιβύη θα αφήσουν την εξουσία στη νόμιμη κυβέρνηση; Εάν η Τουρκία κάνει πίσω θα μπορούσε ο ανεπαρκής και φιλόδοξος που ηγείται της Γαλλίας να κάνει μια πολιτική κοινής λογικής;”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι έχουν θέσει ως στόχο ένα όραμα για το 2023. “Κάναμε ακόμη μεγαλύτερα βήματα για το όραμα αυτό που στοχεύει να εντάξει τη χώρα μας στις 10 μεγαλύτερες στον κόσμο”

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως “ακόμη και αν η δημοκρατία και η οικονομία της Ευρώπης και της Αμερικής καταστραφούν εντελώς, εμείς θα συνεχίσουμε να διευρύνουμε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες της χώρας μας”. “Το όνομα αυτού είναι ‘Μοντέλο Τουρκίας’.  Δεν θα βρείτε πουθενά αλλού το ιδεώδες της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης που να βασίζεται στις ανθρώπινες αξίες. Το όραμα μας του 2053 θα το οικοδομήσουμε πάνω σε αυτό το μοντέλο”, ανέφερε.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top