Ερωτήματα και ανησυχίες για τη μελλοντική σχέση ΗΒ-ΕΕ έθεσε στον Μπαρνιέ ο Λιλλήκας

Ερωτήματα και ανησυχίες για τη μελλοντική σχέση ΗΒ-ΕΕ έθεσε στον Μπαρνιέ ο Λιλλήκας

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Γιώργος Λιλλήκας συμμετείχε την Πέμπτη 17/09, σε τηλεδιάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των Χωρών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις σχέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο  Michel Barnier.

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση των Προέδρων με τον κ. Barnier, ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε ανησυχία για την ολιγωρία στην εξεύρεση επαρκούς νομικού πλαισίου για τη ρύθμιση των μελλοντικών σχέσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ζήτησε δε να ενημερωθεί για τον προτεινόμενο από πλευράς της ΕΕ τρόπο αντιμετώπισης ενδεχόμενης παράβασης της Συμφωνίας Αποχώρησης από το Ηνωμένο Βασίλειο, στο Κοινοβούλιο του οποίου συζητείται νομοσχέδιο που επιτρέπει την απόκλιση από τη Συμφωνία Αποχώρησης, κατά παράβαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου περί συνθηκών.
 
Ο κ. Λιλλήκας έθεσε εξάλλου ερωτήματα και έλαβε απαντήσεις όσον αφορά στις πιθανότητες παράτασης της μεταβατικής περιόδου, στις εξελίξεις στα πεδία της προστασίας του δίκαιου ανταγωνισμού, στα δικαιώματα των Ευρωπαίων αλιέων και στην προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων και των προσωπικών δεδομένων των πολιτών της ΕΕ, στη μετά- Brexit εποχή.

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Videogate: «Δεν προκύπτει ότι το βίντεο αποτελεί υβριδική επίθεση κατά ΚΔ» - Όσα λέει ο Αντώνης Δημητρίου, δικηγόρος της Black Cube

Videogate: «Δεν προκύπτει ότι το βίντεο αποτελεί υβριδική επίθεση κατά ΚΔ» - Όσα λέει ο Αντώνης Δημητρίου, δικηγόρος της Black Cube

Δεν προκύπτει ότι το βίντεο της γνωστής υπόθεσης «Video Gate» αποτελεί υβριδική επίθεση κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο δικηγόρος της εταιρείας Black Cube, Αντώνης Δημητρίου. Όπως σημείωσε, η εταιρεία είχε θέσει εξ αρχής ως προϋπόθεση για να συνδράμει στις έρευνες, να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα του φυσικού ή νομικού προσώπου που την είχε εργοδοτήσει για την παραγωγή του βίντεο.