ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Ο Πρόεδρος Λουκασένκο ανακοίνωσε ότι έκλεισαν τα σύνορα με Πολωνία και Λιθουανία

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Ο Πρόεδρος Λουκασένκο ανακοίνωσε ότι έκλεισαν τα σύνορα με Πολωνία και Λιθουανία

Ο ηγέτης της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, δήλωσε την Παρασκευή 18/9 ότι η χώρα του αναγκάστηκε να κλείσει τα σύνορά της με τους γείτονές της, την Πολωνία και τη Λιθουανία, καθώς και να ενισχύσει τους μεθοριακούς ελέγχους με την Ουκρανία.


Η Λευκορωσία έχει βυθιστεί σε πολιτική κρίση μετά τις προεδρικές εκλογές της 9ης Αυγούστου, τις καταγγελίες περί νοθείας και τις μαζικές διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης κατά του Λουκασένκο που κυβερνά τη χώρα από το 1994.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Πολωνίας Πιοτρ Μούλερ ανέφερε σε ένα μήνυμά του ότι η Βαρσοβία δεν έχει κάποια επιβεβαίωση ότι τα σύνορα έχουν όντως κλείσει.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο PAP ότι προς το παρόν όλα λειτουργούν όπως πάντα, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε από τη συνοριοφυλακή.

Ο επικεφαλής της συνοριοφυλακής της Λιθουανίας Ρουστάμας Λιουμπάγιεβας είπε και αυτός ότι όλα λειτουργούν κανονικά.

Πρόσθεσε ότι ο Λευκορώσος συνάδελφός του τού είπε ότι δεν έχουν λάβει κάποιες διαταγές σχετικά με περιορισμούς στα σύνορα.

Η Λιθουανία αναζητά περισσότερες πληροφορίες, πρόσθεσε ο Λιουμπάγιεβας.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ραγδαίες εξελίξεις: Πολύωρη κατάθεση από το φερόμενο θύμα της νέας καταγγελίας κατά Φαίδωνα

Ραγδαίες εξελίξεις: Πολύωρη κατάθεση από το φερόμενο θύμα της νέας καταγγελίας κατά Φαίδωνα

Σε κρίσιμη καμπή εισέρχεται η νέα αστυνομική διερεύνηση εναντίον του Δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, καθώς οι Αρχές επικεντρώνονται πλέον στην ουσία της καταγγελίας που έφερε στο φως ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Αριστοδήμου.