Παρασκηνιακή διπλωματία Άγκυρας για υπογραφή συμφωνίας με Αίγυπτο, σύμφωνα με Χουριέτ

Παρασκηνιακή διπλωματία Άγκυρας για υπογραφή συμφωνίας με Αίγυπτο, σύμφωνα με Χουριέτ

Υπογραφή συμφωνίας με την Αίγυπτο επιδιώκει η Άγκυρα παρασκηνιακά, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Χουριέτ η οποία αποκαλύπτει πως η Άγκυρα πρότεινε στο Κάιρο υπογραφή συμφωνίας θαλάσσιας αρμοδιότητας κατά την οποία η Αίγυπτος θα κερδίσει μια θαλάσσια περιοχή τρεις φορές μεγαλύτερη από την Κύπρο. 

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, το μήνυμα που έστειλε η Άγκυρα στην Αίγυπτο είναι πως το συμφέρον της είναι να κινηθεί με την Τουρκία. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προσπαθούν να εμποδίσουν μια τέτοια συμφωνία διασφαλίζοντας ροή χρημάτων στην Αίγυπτο. 

Άλλωστε στη συνέντευξή του στο CNN Turk, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι “δεν είναι ότι δεν υπάρχουν επαφές με την Αίγυπτο. Σε επίπεδο μυστικής διπλωματίας υπάρχουν επαφές. Τους είπαμε ότι μπορούμε να υπογράψουμε με την Αίγυπτο μια συμφωνία όπως εκείνη που υπογράψαμε με τη Λιβύη”. 

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Επιδιώκουμε διασύνδεση κυπριακών νεοφυών επιχειρήσεων με διεθνή δίκτυα»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Επιδιώκουμε διασύνδεση κυπριακών νεοφυών επιχειρήσεων με διεθνή δίκτυα»

«Η Κύπρος είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει ότι η καινοτομία θα αποφέρει απτά οφέλη για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις», δήλωσε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε γραπτή δήλωση με αφορμή εκδήλωσης στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την οποία παρουσιάστηκε η λειτουργία προγραμμάτων της Plug and Play Cyprus για νεοφυείς επιχειρήσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE