ΔΙΕΘΝΗ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Υπαρκτή, αλλά έσχατη λύση ένα δεύτερο εθνικό lockdown, λέει ο Βρετανός Υπ. Υγείας

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Υπαρκτή, αλλά έσχατη λύση ένα δεύτερο εθνικό lockdown, λέει ο Βρετανός Υπ. Υγείας

Την ανάγκη να τηρούν όλοι τους κανόνες προστασίας από τον κορωνοϊό, επανέλαβε με δηλώσεις του το πρωί της Παρασκευής 18/09, ο Υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Ματ Χάνκοκ, μην αποκλείοντας το ενδεχόμενο να χρειαστεί ένα δεύτερο εθνικό lockdown αν τα κρούσματα συνεχίσουν να αυξάνονται.

«Δεν είναι κάτι που ποτέ βγάζουμε από το τραπέζι, αλλά ούτε είναι κάτι που θέλουμε να δούμε. Είναι η έσχατη γραμμή άμυνας», απάντησε ο κ. Χάνκοκ στο ερώτημα του Sky News περί γενικευμένων απαγορεύσεων στις μετακινήσεις, στις συναναστροφές και στην οικονομική δραστηριότητα.

«Θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται για να κρατήσουμε ασφαλή τον κόσμο», συμπλήρωσε ο Υπουργός.

Δεν έδωσε σαφή απάντηση για το πόσο κοντά είναι η χώρα σε ένα νέο lockdown, όμως επισήμανε ότι δεν είναι μόνο ο αριθμός των κρουσμάτων που αυξάνεται, αλλά και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. Συγκεκριμένα, είπε πως οι νοσηλευόμενοι φορείς του κορωνοϊού στη χώρα διπλασιάζονται κάθε οκτώ ημέρες.

Η τοποθέτηση του κ. Χάνκοκ ακολουθεί δημοσίευμα των Financial Times ότι μέλη της επιστημονικής επιτροπής SAGE που συμβουλεύει την κυβέρνηση προτείνουν ένα εθνικό lockdown διάρκειας δύο εβδομάδων από την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου, όταν τα σχολεία διακόπτουν τα μαθήματα για μία εβδομάδα.

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είχε το βράδυ της Τετάρτης συνάντηση με τον επικεφαλής της SAGE σερ Πάτρικ Βάλανς και τον αρχίατρο για την Αγγλία καθηγητή Κρις Γουίτι με αντικείμενο την ανάλυση των νέων ανησυχητικών δεδομένων της πανδημίας.

Διαφορά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο κ. Τζόνσον ζυγίζει τη σκοπιμότητα επιβολής αυστηρών περιορισμών στις κοινωνικές συναναστροφές σε όλη τη χώρα, κρατώντας όμως ανοιχτά τα σχολεία και τους χώρους εργασίας.

Την Πέμπτη η κυβέρνηση ανακοίνωσε αυξημένους περιορισμούς στις συναναστροφές και στη λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης στη βορειοανατολική Αγγλία, σε περιοχές που καλύπτουν τις μεγάλες πόλεις του Νιούκαστλ, του Γκέιτσχεντ και του Σάντερλαντ. Συνολικά επηρεάζονται σχεδόν 2 εκατομμύρια πολίτες.

Ανάλογα μέτρα ενδέχεται να ανακοινωθούν εντός της ημέρας για τμήματα της κομητείας Λάνκασιρ στη βορειοδυτική Αγγλία και για την πόλη Λιντς.

Εν τω μεταξύ, εν μέσω εντεινόμενης κριτικής για την ανεπάρκεια και δυστοκία του προγράμματος διαγνωστικών τεστ στη χώρα, ο Guardian γράφει ότι στο 90% των περιπτώσεων, οι εξεταζόμενοι για κορωνοϊό δεν λαμβάνουν τα αποτελέσματα εντός 24 ωρών.

Υπάρχουν δε και περιπτώσεις που οι αρμόδιοι για την ιχνηλάτηση επαφών επιβεβαιωμένων φορέων δεν εντοπίζουν αυτές τις επαφές παρά μόνο μετά από περίπου δύο εβδομάδες, όσο είναι δηλαδή η απαιτούμενη περίοδος απομόνωσής τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top